Urfa kararsız projelerle kaybediyor!

TAKİP ET

Eyyübiye Belediyesi hizmet binası olarak kullanılmak için yapılan bina, 6 aydır boş bir şekilde dururken, hasta yakınları için yapılan misafirhane hizmet binası yapıldı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ise Şanlıurfa'ya yanlış ve kararsız projelerle zarar verildiğini belirtti.

Hayata geçirilen bazı projelerin hatalı yapılması, değiştirilmesi ya da iptal edilmesi Şanlıurfa'nın geleceğine zarar verirken, bu durum ise sürekli tepki çekiyor. Birçok çalışma belirlenen tarihte bitirilemezken, çalışması bitirilen bölgelerde ise birçok kez değişiklikler yapılıyor. Eyyübiye Belediyesi için yapılan hizmet binası da kararsız projeler arasında yer buluyor.

 

Hizmet binası için yapılmıştı; aylardır pasif edilmiş durumda

Eyyübiye Belediyesi eski başkanı Mehmet Ekinci tarafından ilçeye bağlı Osmanlı Mahallesi'nde bulunan 44 bin metrekarelik kıraç alanda meydan ve belediye hizmet binasının yapımı için bir proje geliştirildi. Hizmet binasının trafik yoğunluğundan uzak olması ve bu binanın yıllar sonra da rahat bir şekilde kullanılabilmesi için bu alan tercih edilmişti. Söz konusu kıraç alanın sadece düzeltilmesi için bile yaklaşık 1 milyon TL harcanmıştı. Burada yapılan belediye hizmet binasının Mart ayında hizmete girmesi beklenirken, eski Başkan Mehmet Ekinci'nin görev süresinin bitmesinin ardından söz konusu bina hiçbir şekilde gündeme gelmedi.

 

Bina hizmet vermeye hazır hale getirilmişti

Eski belediye başkanı Mehmet Ekinci görev süresinin bitmesine kısa bir süre kala yapılan belediye binasında çok az çalışma kaldığını ve yakında hizmete açılacağını belirtmişti. Ancak 6 ay geçmesine rağmen halen söz konusu bina hizmete girmedi. Bu durumda milyonların harcandığı bina, boş bir şekilde durmaya devam ediyor.

 

Bina yapılmasına rağmen, misafirhane belediye binası oldu

Eyyübiye Belediyesi eski başkanı Ekinci döneminde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında hasta yakınları için yapılan Tenzile Erdoğan misafirhanesi, hizmete açılmıştı. Ancak göreve başlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapılan belediye binasının üzerinde durmak yerine başka bölgelerde bina arayışına girdi. Halihazırda duran binaya rağmen Başkan Kuş, hasta yakınları için yapılan misafirhanenin hizmet binasına dönüştürme kararı aldı.

 

Binanın akıbetinin ne olacağı belirsiz

Misafirhanenin belediye binası olarak hizmet verilmesinin kararlaştırılması üzerine dikkatler Osmanlı Mahallesi'nde yapılan binaya çevrildi. Binanın hangi hizmette kullanılacağı ile ilgili belediye yetkilileri tarafından herhangi bir bilgi verilmezken, binanın akıbetinin ne olacağı ise merak ediliyor. Tasarruf politikalarına rağmen yapılan binanın gereksiz bir şekilde bekletilmesi vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar, belediyenin hazır binasını bırakarak misafirhaneyi hizmet binasına dönüştürmeyi eleştirirken, projelerin kararsız bir şekilde yapılmasının Şanlıurfa'yı zarara uğrattığını belirtti. Bu nedenle Osmanlı Mahallesi'ndeki binanın kamu yararına bir an önce hizmete girmesi isteniyor.

Murat Doğan / Urfa Değişim

 

binanın akıbetinin ne olacağı belirsiz urfa kararsız projelerle kaybediyor! eyyübiye belediyesi hizmet binası yanlış ve kararsız projeler