Urfa Milletvekili Yazmacı'dan deprem konutu açıklaması!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da depremzede aileler için yapılan deprem konutlarında adı çıkan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'dan açıklama geldi. Yazmacı, kendisine çıkan konutu konteyner kentte kalan depremzede bir ailenin kullanımına sunacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Şanlıurfa’da ilk aşamada yapımı tamamlanan bin 314 konutun kura çekimi yapıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nında kura çekiminde adı çıkmıştı. Nitekim  Yazmacı’nın evi 6 Şubat depreminde yıkılmıştı ve o zaman milletvekili değildi.

Çıkan haberlerden sonra Milletvekili Yazmacı, daha önce aldığı kararı kamuoyu ile paylaştı. Yazmacı, kendisine çıkan konutu Şanlıurfa Valiliğin belirleyeceği depremzede bir ailenin kullanımına sunacağını duyurdu.

“SAĞ ELİNİN VERDİĞİNİ SOL ELİ BİLMEYECEK”

Yazmacı, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek” diyen inancın mensupları olarak, bugüne kadar yaptığımız hayır ve iyilikleri kendimize saklayan bir medeniyetin mensuplarıyız.

Annemden kalan, çocukluğumun geçtiği ve milletvekili olmadığım dönemde 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan evimin yerine yapılacak olan deprem konutunu ihtiyaç sahibi depremzede bir ailenin kullanımına sunmayı daha ilk günden düşünüyordum. Ancak, bunu açıklamayı “Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek” anlayışımıza aykırı bulduğum için kamuoyuna açıklamayı hem doğru bulmuyor hem de gerekli görmüyordum.  

“DEPREMZEDE BİR VATANDAŞIMIZIN KULLANIMINA SUNACAĞIM”

Yapılan dezenformasyonlar sonucu açıklama yapılması kaçınılmaz olmuştur.

“Depremde yıkılan konutum yerine TOKİ tarafından hak sahibi depremzedelere yaptırılan ve noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucu hak kazandığım daireyi Şanlıurfa Valiliğimizin belirleyeceği ve konteyner kentte kalan depremzede bir vatandaşımızın kullanımına sunacağım.”

Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’