Urfa ne zaman harekete geçecek?

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde olan işyerlerini kapatan esnaftan, kira ücreti almama kararı aldı. Ancak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi kiracılarından talep olmasına rağmen halen harekete geçmedi. Büyükşehir Belediyesi kiracıları halen kirada bir kolaylık bekliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok işyeri kapatıldı. Ancak işyerini kapatan esnaf, kirayı nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladı. Öyle ki Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan işyerlerinin bazıları kapatılırken, bazıları da açık olduğu halde iş yapamaz duruma geldi.

 

Büyükşehir Belediyesinin kiracıları kirada kolaylık için ısrar ediyor

İşyerini kapatan ve halen açık olan ancak iş yapamaz duruma gelen esnaflar ekonomik açıdan sıkıntılarla karşılaşınca, kirada bir kolaylık yapılmasını istedi. Özellikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde olan işyerlerinin kiraları iptal edilmezken, esnaflar kolaylık talep etti. Esnaflar, kiraların ertelenmesi durumunda da ödeme zorluğu çekeceklerinin altını çizdi.

 

Başkan Fatma Şahin, yine 1-0 önde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sürekli daha iyi çalışmalar yaparak Şanlıurfa’nın önüne geçerken, koronavirüs tedbirleri kapsamında da memnun edici bir girişimde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde olan ve kapalı olan işyerlerinin kira ücretini hiçbir şekilde almama kararı aldı.

 

Başkan Şahin: hiçbir şekilde kira almayacağız

Televizyon kanalında canlı yayına bağlanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kendi kiracımız ile ilgili işyeri kapalıysa, kira ücretini ertelemedik. Kira almayı iptal ettik. Yani işyerinin kapalı olması süresince hiçbir şekilde kira almıyoruz.” dedi.

 

Aynı girişim Şanlıurfa’dan da bekleniyor

Gaziantep’te ekonomik sıkıntıya düşen esnafı memnun eden girişimler yapılırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de aynı kolaylık için harekete geçmesi istendi. Öyle ki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kiracıları olan esnaflar, kolaylık talep etmede ısrar ediyor.



Urfa Değişim 

urfa ne zaman harekete geçecek? koronavirüs tedbirleri kapsamında gaziantep büyükşehir belediyesi başkan fatma Şahin yine 1-0 önde başkan Şahin: hiçbir şekilde kira almayacağız aynı girişim Şanlıurfa’dan da bekleniyor