Urfa'nın bozkırları da masaya yatırıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin Bozkır Ekosisteminin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ile Şanlıurfa'nın bozkırlarının değerlendirilmesi konusu masaya yatırıldı.

'Türkiye’nin Bozkır Ekosisteminin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi’ Projesi ara değerlendirmesi (GCP/TUR/061/GFF) toplantısını Proje koordinatörü Nihan Arpa, Dr. Michael Green (GEF Proje Hazırlama ve Değerlendirme konusunda Uluslararası Danışman - Değerlendirme Ekibi Lideri),  Nafiz Güder (Ulusal Danışman-- Değerlendirme Ekibi Mensubu), FAO-Alan bazlı Proje Asistanı Ömür Aybike Yıldırım, Uzmanlar Prof. Dr. Tahir Polat, Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Doç.Dr. Ali Rıza Öztürkmen ile Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yapıldı.

Toplantıda Bağımsız Uzmanlar Grubu ile Odak Grup olarak teknik çıktıların ve elde edilenlerin görüşülmesi, projenin, ulusal ve kurumsal gereksinmeler ve öncelikler ile ilgililiğinin istişare edilmesi ve projenin etkililiğinin istişare edilmesi konularında çalışmalar yapıldı.

Proje Bağımsız Uzmanlar Grubu ile Odak Grubunda görevli Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, “Bu projenin ilimize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum. 3 yıllık çalışmamızla ilimizdeki bozkır alanlarının envanteri başarılı bir şekilde yapıldı. Türkiye’nin Bozkır Ekosisteminin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi (GCP/TUR/061/GFF) FAO, Tarım Orman Bakanlığı, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü ve Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü gibi kurumlarımızın desteği ve bilgileri ile çok güzel bir envanter çalışmasıyla çok güzel bir şekilde değerlendirildi. İlimize ve Ülkemize büyük katkısı olacak olan bu projenin bir sonraki aşamalarında çok önemli adımlar atılarak, doğa adına çok büyük kazanımlar yaşayacağımız için çok mutluyum. Emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür başarılı çalışmaların ilimize tarım ve turizmine sağlayacağı katma değerlerden dolayı minnettarım.” dedi.

 

urfa ın bozkırları da masaya yatırıldı türkiye’nin bozkır ekosisteminin korunması bağımsız uzmanlar grubu ile odak grup sürdürülebilir yönetimi projesi