Urfa'nın elektrik sorunu bir türlü bitmiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yıllardır bitmeyen elektrik sorunu bir türlü çözüm bulmazken, Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından sorun, bir kez daha Mecliste gündeme getirildi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Güneydoğu Anadolu bölgesinin bitmeyen elektrik sorununu bir kez daha gündeme getirerek, 21. Yüzyılda halen elektrik sorununun konuşulduğunu belirterek tepki gösterdi.

 

‘4 kişilik ailenin faturası asgari ücretin yarısı kadar’

Yüksek yazılan elektrik faturaları ile açıklamalarda bulunan Milletvekili Sürücü, “GAP’ın kapsadığı alanda enerji noktasında skandallar söz konusu. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır’da DEDAŞ adeta beylik ilan etmiş durumda. Sıradan 4 kişilik bir ailenin elektrik faturası asgari ücretin yarısı kadardır. Ayrıca ay boyunca sanki olağanüstü koşullar veya doğal afetler yaşanmış gibi evlere sadece birkaç saat elektrik veriliyor.” dedi.  

 

‘Sosyal ve ekonomik yaşam olumsuz etkileniyor’

Elektrik sorununun ekonomi ve sosyal hayatı da olumsuz etkilediğini vurgulayan Sürücü, “Elektriğin verilmemesinden kaynaklı sosyal ve ekonomik yaşam son derece olumsuz etkileniyor. Fatura işlemlerinde en büyük usulsüzlükler uygulanıyor. Bu insanlar sayacı okumadan fatura yazma cüretini nereden alıyor? Bölge halkı adeta cezalandırılıyor. Bu bölgede ‘Tarım da yapılmasın, elektrik de vermiyorum. Ne yaparsan yap ama tüm vergileri öde.’ diyorsunuz.” şeklinde konuştu.

 

‘Bu dönemde bile halen elektrik sorununu konuşuyoruz’

Elektrik sorunu için bugüne kadar hiçbir adımın atılmadığını vurgulayan Şanlıurfa Milletvekili Sürücü, “21. yüzyılda uzay yolculuklarının yapıldığı bu dönemde biz halen bölgemizde elektrik sorununu konuşuyoruz. Bu konuyu defalarca Meclis gündemine getirdik. Ancak bugüne kadar hiçbir adım atılmadı ve bir çözüm getirilmedi. İktidar, maalesef partilerin dile getirdikleri konuları görmezden, duymazdan geliyor.” ifadelerine yer verdi.  

 

urfa’nın elektrik sorunu bir türlü bitmiyor ‘4 kişilik ailenin faturası asgari ücretin yarısı kadar’ ‘sosyal ve ekonomik yaşam olumsuz etkileniyor’ hdp Şanlıurfa milletvekili ayşe sürücü ‘bu dönemde bile halen elektrik sorununu konuşuyoruz’