Urfa'nın gülü, hedefi büyütüyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın turizminde büyük bir öneme sahip olan Halfeti, yeni turizm sezonu için tekne motorlarını çalıştırdı. Geçen yıl 1 milyon turistin Saklı Cennet'e geldiğini söyleyen Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata, bu yıl daha büyük hedeflerle hazırlık yapma çabasında olduklarını vurguladı.

Aldığı Cittaslow kimliğiyle dünyada sakin şehir olarak ön plana çıkan ve Saklı Cennet olarak da tanınan Halfeti, bahar renkliliğiyle yeni turizm sezonunu başlattı. Doğa güzellikleri ile kendine hayran bırakan, kendine özgü değerlere sahip olan Saklı Cennet geçtiğimiz yıl 1 milyon civarında turist ağırladı. Halfeti, konaklama imkanlarının sınırlı olmasından dolayı geçtiğimiz turizm sezonunda istenilen potansiyeli elde etmese de bu sezon daha büyük bir turizm canlılığının beklentisinde.

 



‘Yeni keşfedilmiş düşüncesi yanlıştır’

Geçtiğimiz yıl turizm sezonunda konaklamanın sınırlı olmasından dolayı istenilen potansiyelin yakalanamadığını belirten Kaymakam Selami Korkutata, Halfeti’nin yeni turizm sezonundaki hedefleri ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapan Halfeti’nin doğal güzelliklerini anlatan Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata, “Halfeti, büyük bereketli hilal kavramı içerisinde geçen Fırat Havzası içerisinde olan bir ilçemizdir. Büyük medeniyetlere, birçok kültüre başkentlik yapan bir bölgedir. Bu medeniyetler, kültürler daha çok Halfeti’nin son dönemlerinde turizme yönelmesiyle ortaya çıktı. 2000 yılında Birecik Barajı’nın oluşmasıyla burada Halfeti’nin tarihsel ve doğa güzelliklerinin bir anda insanlar tarafından keşfedilmiş gibi algılanması aslında yanlış bir düşüncedir. Çünkü burası eskiden beri vardı. Ancak yüzey suyunun yükselmesiyle beraber tarihin doğayla dans ettiği bir yer haline gelmesiyle turizm potansiyeli de buna bağlı olarak ket be kat arttı.” dedi.

 



‘Geçtiğimiz yıl 1 milyon civarında turist ağırladık’

Geçen yıl konaklamanın ihtiyacı karşılamadığını ve bu nedenle gerekli potansiyeli yakalamadıklarını söyleyen Korkutata, “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyon turisti Halfeti’de ağırladık. Konaklama imkanlarımızın sınırlı olmasından dolayı bu turizmi gerekli şekilde karşılığını ortaya dökecek bir potansiyelimiz olmadı. Ancak bu dönemde inşallah bu turizmdeki hareketliliğin artmasıyla birlikte bizler de daha iyi imkanlarla vatandaşlarımıza bu güzel sunumlarını yapmış olacağız.” diye konuştu.

 



‘Turistlerin yüzde 95’i yerli oldu’

Halfeti’nin uluslar arası alanda dikkat çeken bir kimliğe sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Korkutata, “Halfeti aslında Cittaslow kimliğiyle de bilinen bir yerdir. Ülkemizde yaklaşık 17 bölge bu şekilde kimliklendirilmiştir. Bu aynı zamanda uluslar arası bir kimliktir. Bu şekilde yabancı turizme de açık bir yerdir. Ancak buradaki turizmimizin yüzde 95’i yerli turistlerden oluşuyor. İlerleyen dönemlerde bu turizmin kat be kat artmasını bekliyoruz. Buradan da bütün vatandaşlarımızı Halfeti’ye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

 



‘Ülkemizde ve dünyada daha iyi bir şekilde tanıtılacak’

Kaymakam Selami Korkutata, “Halfeti’nin öne çıkan değerleri vardır. Başta Karagül olmak üzere bazı endemik bitkiler yetiştiriliyor. Karagül’ü ile ünlenen ve sembolik hale gelen dünyada sadece bu bölgede yetişmesiyle Halfeti dikkatleri üstüne çekiyor. Bunun haricinde Halfeti’de suyla en güzel muhabbetin olduğu Fırat coğrafyasında olan bir bölgedir.





İnsanlar burada tekne turu yaparak çevredeki tarihi yapıları ve doğal güzellikleri görme şansına sahiptir. Karşımızda Gaziantep’in bölgesi olan Rumkale var. Ziyaretçiler burada yarım saat içerisinde tüm bölgeyi görebiliyor. Kendine özgü bu özellikleriyle inşallah Halfeti ülkemizde ve dünyada daha iyi bir şekilde tanıtılır.” ifadelerini kullandı.  

 



‘Yakışır bir şekilde hizmetlerimizi artırmaya devam edeceğiz’

Halfeti’nin tanıtımı için hizmetlerini artırmaya devam edeceklerinin altını çizen Selami Korkutata, “Halfeti, kendine özgü bu kavramları hakkıyla yerine getiren bir kimliğe sahiptir. Artık insanlarda çokça dinlediğimiz Halfeti’nin saklı bir cennet olduğunu, saklı olan bu kimliğinin daha fazla keşfedilmesi gerektiği ve insanların merak duyduğu alanlar içerisinde bir yer tuttuğunu görüyoruz. Bizler de bu kimliğe yakışır bir şekilde hizmetlerimizi artırmaya devam edeceğiz. Halfeti, turizmde gelişen, Şanlıurfa’nın Göbeklitepesi’nin Gaziantep’in kültürünün bir parçasıdır. Buranın da gelişimini inşallah önümüzdeki dönemlerde hakkıyla yerine getirmiş oluruz.” sözlerine yer verdi.  

 



Çetin: Halfeti turizmde hareketlilik yaşamaya devam edecek

Halfeti’de turizm alanında işletmecilik yapan Erdal Çetin ise “Geçen yıl turizm hareketliliği istediğimiz gibi olmasa da yine memnun eden bir hareketlilik yaşandı. Bu yıl turizmin bu bölgede daha fazla canlı olmasını bekliyoruz. Buraya gelen ziyaretçiler öncelikle tekne turuyla bölgenin keşfine çıkıyorlar. Rumkale’sini, sembolümüz haline gelen camimizi geziyorlar. Halfeti’nin dünyada sakin şehir ünvanını alması  buna bağlı olarak Cittaslow kimliğine sahip olması turizmin canlılık göstermesinde de büyük etkisi vardır. Bu kimlikle bile bu bölge insanların dikkatlerini hemen çekiyor.” şeklinde ifade etti.  



Abdulkadir Çelikcan / Özel Haber



urfa’nın gülü hedefi büyütmenin çabasında Şanlıurfa’nın turizminde büyük bir öneme sahip olan halfeti ‘yeni keşfedilmiş düşüncesi yanlıştır’ ‘geçtiğimiz yıl 1 milyon civarında turist ağırladık’ ‘turistlerin yüzde 95’i yerli oldu’ ‘Ülkemizde ve dünyada dah