Urfa'nın işsizlik sorunundan Ak Parti'ye yüklendi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da bin kişilik işçi kadrosuna 44 bin kişinin başvurduğunu belirterek, işsizlik üzerinden Ak Parti'ye yüklendi.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'daki işsizlik sorunu üzerinden Ak Parti'ye yüklendi. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR üzerinden bin işçi alımı için açılan kontenjana 44 bin kişi başvuru yapmıştı. Başvuru sayısının oldukça fazla olmasından dolayı işçi alımı ise havaların soğuk olmasına rağmen stadyumda yapılmıştı. Kılıçdaroğlu Şanlıurfa'nın bu durumundan Türkiye'nin tablosunu işaret etti.

Ak Parti'nin kalelerinden biri olan Şanlıurfa'da işsizliği gündeme getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede milyonlarca insan işsizse, o ülkede huzur olmaz. 32 kişi alınacak işe binlerce kişi başvuru yapılıyor. 2 bin kişi alınacak işe 8 bin kişi başvuru yapıyor. 300 kişi alınacak 3 bin kişi başvuru yapıyor. 500 kişi alınacak işe 4 bin kişi başvuruyor. Şanlıurfa’da, AKP’ye silme oy veren bir şehirde stadyumda kura çekimi yapılıyor. 17 yıldır yönetiyorlar. Bütün fabrikaları sattılar. Bitlis’in sigara fabrikasından başladılar. Tarlada üretmedik, fabrikada üretmedik. Türkiye bu hale geldi. Şamar gibi tweet atıyorlar sonra. Ekonomiyi mahvedeceğiz diyorlar, Trump’a çıkıp hiçbir şey diyemiyorlar." dedi.