Urfa'nın Kurtuluş simgesi: Kılıç Kalkan

TAKİP ET

Şanlıurfa kurtuluşunun simgesi olarak kabul edilen Kılıç Kalkan oyununun sonunda Türk bayrağı dalgalandırıldı.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Protokol ve Urfalıların katıldığı Kortej yürüyüşü, Haleplibahçe mevkiinde sona erdi.  Burada etkinlikler, ŞURKAV halk oyunları ekibi tarafından Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu ile bütünleşen Kılıç kalkan oyunu ile devam etti.

5 kişi tarafından davul zurna eşliğinde oynanan Kılıç Kalkan oyununda Şanlıurfalıların düşmana karşı mücadelesini simgeliyor. Kılıç ve kalkan oyununun sonunda ekip başı tarafından çıkarılan Türk Bayrağı, protokolde yer alan Şanlıurfa valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e verildi. Vali Erin ise bayrağı öperek teslim aldı.

Kılıç Kalkan oyununu oynayan ekibin Koordinatörü Cengiz Ülgen, "Kılıç Kalkan oyununun 11 Nisan'daki önemi 1920’de düşmana karşı verilen mücadeleyi anlatıyor ve bu oyunu her yıl bir simge olarak yaşatıyoruz. Bayraktaki gaye düşmandan kurtuluşun sevincinin simgesi olarak gururla çıkartıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Kılıç Kalkan oyununu oynayanlardan İsa İshak Toprak ise "Bu oyunda, zamanında Urfalılar tarafından verilen mücadele anlatmaktadır. Bayrak özgürlüğümüzün bağımsızlığımızın sembolüdür. Hem dünyaya hem camiamıza göstermek için çıkardık.” dedi.

 

urfa ın kurtuluş simgesi: kılıç kalkan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı haleplibahçe Şurkav halk oyunları ekibi