Urfa'nın neyi eksik Antep'ten?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Gaziantep'e göre turizm değerlerinin daha fazla olmasına rağmen yapılan bazı girişimler, Gaziantep'i daha ön plana çıkarıyor.

Özellikle Göbeklitepe ile tüm dünyaya hitap eden Şanlıurfa'da gerek tarihi, gerek kültür, gerekse inanç turizmi Gaziantep'e göre daha fazla konumda. Şanlıurfa'nın değerleri gibi nüfusu da Gaziantep'i geçmesine rağmen birçok avantaj Şanlıurfa yerine Gaziantep'e veriliyor.

Bilindiği gibi Şanlıurfa Ticaret Odası tarafından geçtiğimiz günlerde İzmir'e Antalya'ya uçak seferleri talep edilmesinin yanında yurt dışının bazı noktalarına da sefer talep etti. Ancak Şanlıurfa Ticaret Odası'nın bu talebi reddedilmişti. Daha sonra birtakım siyasilerin araya girerek ısrar etmesiyle THY yurt içi seferlerine ekleme yapacağını açıkladı ama yurt dışı talebi de halen kabul edilebilmiş değil.

Şanlıurfa'nın bu taleplerine karşı Gaziantep Ticaret Odası da uçak seferleri talep etti. Bu talepler Şanlıurfa'nın aksine kısa sürede kabul edilerek sonuçlandı. Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım'ı ziyaret eden SunExpress Uçuş Anlaşmaları Müdürü Ali Yaşar Aydoğan, Gaziantep'ten yurt içi ve dışına yeni direkt seferlerin müjdesini verdi.

Söz konusu yatırımların büyük kısmını çeken Gaziantep, "Urfa'nın Antep'ten neyi eksik?" dedirtti. Kamuoyunda ise Şanlıurfa'ya yatırımların gelmemesinin sebebinin tanıtım eksikliğinin yanında Şanlıurfa'nın siyasilerinin de Gaziantep'e göre ısrarlı davranmadıklarından kaynaklandığı belirtiliyor.

 

gaziantep ticaret odası urfa ın neyi eksik antep en haberler son dakika Şanlıurfa