Urfa'nın sağlıkta geldiği nokta!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sağlık alanında iyileşme beklenirken, her geçen gün yeni sorunlar yaşanıyor. Öyle ki Hilvan ilçesinde kadın doğum uzmanı bulunmazken, Siverek ilçesinden gelecek olan doktorla bu açık kapatılacak. Ancak haftanın sadece 2 günü dışında muayene hizmetinin olmaması tepki çekti.

Doğum oranının en yüksek olduğu Şanlıurfa’da sağlık alanında büyük sorunlar yaşanırken, en fazla sorun ise kadın doğum uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanı açığında yaşanıyor. Doğum oranı ve çocuk nüfusu oldukça fazla iken, uzman hekim açığının da fazla olması Şanlıurfa’nın sağlıkta her geçen gün gerilemesine neden oluyor. Sağlıkta iyileşme beklenirken, her geçen gün yeni sorunların yaşanması ise tepki çekiyor.

 

Hilvan yine doktorsuz kaldı

5 ay önce kadın doğum uzmanı olmayan Hilvan ilçesine yapılan düzenleme ile doktor görevlendirmesi yapılmıştı. Ancak ilçede görevli tek doğum uzmanının izne ayrıldığı iddia edilirken, Hilvan yine doktorsuz kaldı. Bu nedenle ilçedeki vatandaşlar, muayene olmak için ya Şanlıurfa’nın merkez hastanelerine ya da çevre ilçelerde bulunan hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

 



Geçici çözüm ile haftanın sadece 2 günü muayene hizmeti verilecek

Hilvan ilçesinde kadın doğum uzmanı bulunmazken, Siverek ilçesinden doktor desteğinde bulunulduğu belirtildi. Ancak görevlendirilen uzman doktor, haftanın her gününde değil, sadece iki günü muayene hizmeti verecek. Öyle ki geçici çözüm ile hastalar hafta içinde pazartesi ve çarşamba günleri muayene olabilecek. Geriye kalan haftanın 5 günü ise hastalar muayene olamayacak.

 

Haftanın 5 günü hastalar yine dışarıya mahkum!

Hilvan Şehit Halit Şıltak Devlet Hastanesi’nde haftanın sadece 2 günü Siverek’ten gelen kadın doğum uzmanı muayene hizmeti verirken, geriye kalan haftanın 5 günü ise hastalar yine çevre il ve ilçelere mahkum ediliyor. Öyle ki hasta sayısının fazla olmasına karşı tek uzman doktor görevlendirilirken, bu durumun ise aşırı derecede yoğunluk oluşturması bekleniyor. Öyle ki birçok hasta haftanın 2 gününde de sıra alamazsa muayene olamadan geri dönmek zorunda kalacak.

 

‘Hiç yoktan iyidir!’

Hastane yönetimi tarafından söz konusu geçici çözüm uygulaması kamuoyuna açıklanırken, muayene hizmetinin 2 günle sınırlandırılması vatandaşların tepkisini üzerine çekti. Vatandaşlar kadın doğum uzmanı eksikliğinden dolayı tepki gösterirken, birçok vatandaş ise bu sorunlara artık alıştıklarını ve hiç olmamaktansa haftanın 2 gününe de razı olduklarını belirttiler.



Mehmet Halhalli / Özel Haber

urfa’nın sağlıkta geldiği nokta! Şanlıurfa’da sağlık alanında iyileşme beklenirken her geçen gün yeni sorunlar yaşanıyor hilvan yine doktorsuz kaldı geçici çözüm ile haftanın sadece 2 günü muayene hizmeti verilecek ‘hiç yoktan iyidir!’ haftanın 5 günü has