Urfa'nın tren projesi 2018'de bitmiş! Fakat ortada tren yok

TAKİP ET

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nde Şanlıurfa'nın olmaması tepkilere neden oldu.

Şanlıurfa’ya trenin gelmesi 2011’de projesi çizildi. Ve 2018’de bittiği görülüyor.Fakat ortada hızlı trenin olmaması Şanlıurfalı vatandaşların tepkisine neden oldu.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde  Toprakkale-Bahçe İstasyonları arasındaki tünel yapım şantiyesini ziyaret etti. Yetkililerden proje hakkında bilgi alan Karaismailoğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi ile Mersin-Gaziantep arasının 2 saat 15 dakikaya ineceğinin müjdesini verdi.

Karaismailoğlu verdiği müjde de Şanlıurfa’nın olmaması tepkileri beraberinde getirdi. Urfalı vekillerin ikide bir Ankara’da hızlı tren müjdeleri vermesi ha tren geldi. Ha tren gitti. Söylemleri açıklanan proje de Şanlıurfa’nın olmaması  sadece söylemden ibaret olduğu gün yüzüne çıktı.

Urfalı Yusuf Sabri Dişli Şanlıurfa’nın tren projesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının resmi sitesinde 2011 yılında başladığı ve 2018 yılında bittiğini söyledi.

Yusuf Sabri Dişli tepkisini şöyle ortaya koydu.” Hızlı Tren projesi 2011 yılında başlamış 2018 de bitmesi planlanmış.2020 çet raporu toplantısı yapılacakmış. Bu hıza yetişene aşk olsun.

Kaynak ulaştırma bakanlığı sitesi “ şeklinde ironi dolu sözler sarf etti.

Hızlıtren Urfa Bakanlık