Urfa olumsuzlukta yine ilklerde

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan kan davası raporunda Diyarbakır'dan sonra çoğu kez Şanlıurfa geliyor. Rapora göre en fazla kan davasının görüldüğü ilk 3 il arasında Şanlıurfa bulunuyor.

Kan davası olayları ile ilgili belirlenen raporda Şanlıurfa, her yıl ilk 3 arasında bulunurken, 2016 yılında ise ilk sırada yer alıyor. Rapora göre son yıllarda kan davaları batı illerine doğru kayarken, son 7 ayda Şanlıurfa yine ikinci sırada bulunuyor.



Rapora göre 2010-2019 arasında 464 dava dosyasından mahkûmiyet çıktı. Bin 392 ayrı suçtan 871 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.



Yıllara göre kan davalarının yer aldığı sıralamada sürekli belli illerin yer alması dikkat çekti. 2011 yılında en fazla kan davasının bulunduğu Diyarbakır ilk sırda yer alırken, Şanlıurfa ikinci sıraya girdi. Ağrı ise Şanlıurfa'dan sonra üçüncü sıraya girdi. 2012 yılında İstanbul ilk sırada bulunurken, Şanlıurfa da ikinci sıraya girdi. Diyarbakır ise üçüncü oldu. 2013'te ilk sıraya tekrar İstanbul, ikinci sıraya Diyarbakır yerleşti. Şanlıurfa ise bu yılda üçüncü oldu. 2014'te İstanbul ilk sırada yer alırken, Aydın ikinci, Diyarbakır ise üçüncü sıraya girdi. 2015'te İstanbul'un birinciliği değişmezken, Şanlıurfa ikinci, İzmir ise üçüncü oldu.

 

Şanlıurfa birinci sıraya girdi

2016 yılında Türkiye'de en fazla kan davaları Şanlıurfa'da görüldü. Bu yılda Şanlıurfa ilk sıraya yerleşirken, İstanbul ikinci, Diyarbakır ise üçüncü oldu. 2017'de İzmir ilk sıraya, İstanbul ikinci sıraya, Diyarbakır üçüncü sıraya girdi. 2018'de Diyarbakır ilk sıraya, Ankara ikinci sıraya, İstanbul ise üçüncü sıraya yerleşti. 2019 yılının ilk 7 ayında ise İstanbul ilk, Şanlıurfa ikinci, Bingöl ise üçüncü sırada yer aldı.

 

urfa olumsuzlukta yine ilklerde adalet bakanlığı tarafından hazırlanan kan davası raporunda Şanlıurfa birinci sıraya girdi 2010-2019 arasında 464 dava dosyasından mahkûmiyet çıktı.