Urfa sınırında patlama

TAKİP ET

Suriye'nin Resulayn kentinde meydana gelen iki patlamada 17 kişi yaralandı. Birbiri ardına yaşanan patlamalarda yaralanan iki kişi Ceylanpınar'a getirildi.

Suriye’nin Resulayn kentinde üst üste iki bombalı saldırı düzenlendi. Kent merkezinde iki ayrı noktada düzenlenen saldırıda çok sayıda  yaralı olduğu bildirildi. Yaralananlar Şanlıurfa’dan sevk edilen çok sayıda ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne getirildi.



Şanlıurfa Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ''Barış Pınarı Harekatıyla terörden arındırılan Resulayn’da 12.09.2020 günü saat 12:15 sıralarında PKK-YPG terör örgütü mensuplarınca bir pasaj içerisindeki iş yerinde el yapımı patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre; her hangi bir can kaybı yaşanmamış, patlama sonucu 17 Suriye vatandaşı yaralanmıştır. Yaralılar Resulayn Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, 2 yaralı da Ceylanpınar Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. 

PKK terör örgütünce gerçekleştirilen ve Suriyeli masum sivil vatandaşları hedef alan alçak saldırıda   yaralananlara acil şifalar diliyoruz. '' ifadelerine yer verildi.