Urfa turizminde hangi konular üzerinde çalışılacak?

TAKİP ET

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Şanlıurfa'nın turizmini geliştirmek için yapılan ve yapılacak çalışmaları gazetecilere açıkladı.

Şanlıurfa'nın turizmi ile ilgili bilgi vermek amacıyla Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, gazetecilerle bir araya geldi. Turizmi tek çatı altında birleştirmek amacıyla kurulan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Uncu, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve AB işbirliği ile 2016 Kasım - 2018 Kasım tarihleri arasında yürütülmüş olan 'Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi'nin bir çıktısı olarak, Şanlıurfa'da Turizm paydaşları arasında koordinasyonu sağlamak üzere yeni bir yönetişim modeli olarak ortaya çıkan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş, Şubat 2019 itibariyle çalışmalarına başladı. Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş., Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Turizmin öncelikli olduğu İlçe Belediyeleri ve diğer yerel kurumların katılımıyla kamu-özel sektör ortaklığında 17 paydaşlı bir yapıyla, Şanlıurfa'da Turizm koordinasyonunun sağlanması ve turizm faaliyetlerinin tek elden yürütülmesi amacıyla kurulmuştur." dedi.







Uncu, "Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş., Turizm Sektöründe Eşgüdüm ve Koordinasyon Sağlanması, Stratejik Turizm Planlaması ile turizm sektörünün iyileştirilmesi, Turizm Tanıtım ve Pazarlama Faaliyetlerinin Eşgüdüm içinde Yönetilmesi, Turizm İnsan Kaynakları kapasitenin geliştirilmesi, Turizm sektöründe standartların geliştirilmesi ve uygulanması ve BM Dünya Turizm Örgütü gibi iyi uygulamaların takibi ve uygulaması konularında çalışmaktadır." diye konuştu.







'Alt yapı, konaklama ve kalite üzerine yoğunlaşılacaktır'

"2019'un Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Göbeklitepe yılı ilan edilmesi ile birlikte, yıl içinde yapılacak etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yerel katılımla planlanmış olup gerçekleştirilmeye başlanmıştır." diyen Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Genel Müdürü Uncu, "2019 yılı Göbeklitepe etkinliklerine ek olarak Turizm deneyiminin geliştirilmesi için altyapı faaliyetlerinde önceliklendirme yapılmıştır. Bu kapsamda, Turizm alanlarında altyapı eksikliklerinin tamamlanmasının takip edilmesi, Konaklama arzının arttırılması, Turizm standartlarının ve kalitesinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşılacaktır." şeklinde konuştu.







'Şanlıurfa'nın hak ettiği payı alması için çalışmalar yapıyoruz'

Mehmet Uncu, "Şirketin hissedarları da olan Şanlıurfa'daki tüm turizm paydaşları kendi alanındaki sorumlulukları yerine getirirken, şirketin görevi buradaki koordinasyonu sağlamak ve Şanlıurfa'nın önemli bir turizm destinasyonu olması için gerekli stratejileri belirleyerek uygulamaların takibini yapmaktır. Ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetlerine başlamış olan Turizmi Geliştirme A.Ş, hissedarların destekleriyle Şanlıurfa ilimizin turizmden hak ettiği payı alması için paydaşlarla işbirliği ve koordinasyonla çalışmalarını sürdürecektir." ifadelerini kullandı.



urfa ın turizmi için toplandılar Şanlıurfa turizmi geliştirme a.Ş. amaç turizm iş geliştirme ile planlama ve politika karacadağ kalkınma ajansı ve ab işbirliği Şanlıurfada turizm paydaşları arasında koordinasyonu sağlamak üzere yeni bir yönetişim modeli