Urfa ulaşımında zam kapıda

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada zam yapılacağı iddia edildi. Zam ile toplu taşıma ücretlerinde 25 kuruşluk artışın olacağı belirtilirken, zammın gerekçesi ise Büyükşehirin ulaşımda zarar etmesi olarak gösterildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada hem zam hem de bazı düzenlemeler yapacağı belirtildi. Toplu taşıma ücretlerinde ortalama 25 kuruşluk artışın olacağı beklenirken zammın yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla uygulamaya geçeceği de iddialar arasında.



Öte yandan vatandaşlardan gelen şikayetler göz önünde bulundurularak, aktarma ile ilgili düzenlemenin de yapılacağı belirtiliyor. Aktarma ile ilgili yapılacak düzenlemeye 1 saat içinde aktarma ile toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara yüzde 50 indirim yapılacak. Ayrıca düzenleme ile Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsüne sefer düzenleyen ulaşım ücretinin de şehir içi tarifesine indirileceği iddia edildi.

Tahmini zamlar ise şöyle:

Öğrenci 1,25'ten 1,50 TL'ye, öğretmen 1,50 TL'den 2 TL'ye, tam 1,75'ten 2,25 TL olacak.

urfa ulaşımında zam kapıda Şanlıurfa büyükşehir belediyesi 25 kuruşluk artışın olacağı beklenirken yüzde 50 indirim yapılacak harran Üniversitesi osmanbey kampüsüne sefer düzenleyen ulaşım ücreti