Urfa Valisi Ayhan göreve başladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Şanlıurfa'ya atanan Vali Salih Ayhan bugün göreve başladı. Vali Ayhan, Valilikte düzenlenen törenle karşılandı.

Vali Salih Ayhan yaptığı ilk açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu kadim şehre, Peygamberler şehrine hizmet etme şerefini bizlere nasip eden Rabbime sonsuz hamd ediyorum."

 Vali Ayhan Şanlıurfa’da  eğitimden sağlığa  sağlıktan güvenliği kadar ellerinden geleceğini yapacaklarını  belirti.

Şanlıurfa’ya atanması konusunda konuşan Vali Ayhan” bizler devlet nerde görev verirse oraya gideriz bizler için şehirler değil yapacağımız hizmetler önemlidir.  Büyüklerimiz nerde görev verirse oraya gideriz. Bayrağımızın dalgalandığı ezanımızın okunduğu her yerde görev yapmak bizim geleneğimizde var. Şanlıurfa bana  hep sempatik gelmiştir. Peygamberler şehri olarak  Enbiyalar şehri olarak bende hasret oluşturdu. Her il güzeldir. Ama buranın tarihsel geçmişi mübarekler şehri olması bende maneviyat oluşturdu. “

Şanlıurfa’daki eğitim hakkında konuşan Vali Ayhan” Eğitim kurumları tüm siyasetin destek olması gereken bir yerdir. Orası özel bir alandır. En çok ses getireceğimiz nokta eğitimdir.  Bununla ilgili özel çalışmalarımız olacaktır. Sivas’ta da böyle bir kaygı vardı. Bugün Sivas’ta akademik anlamda ve diğer alanlarda ilk 10’a getirdiğimizi söyleyebiliriz. Urfa’nın genç nüfusu çok fazla göçmenlerde var eğitimde ne kadar seviyeyi yükletirsek o kadar iyi. “ dedi

Şanlıurfa’daki mülteci sorunu hakkında konuşan Vali Ayhan” bu bir devlet politikası devlet politikasını en güzel şekilde yansıtacağız. Tabi biz Ensar bir milletiz. Sadece bu dönem değil. Geçmiş dönemlerde de hep böyle Anadolu’ya doğru mülteciler, muhacirler gelmiştir. Devlet politikamız nasıl uygun görürse öyle hareket ederiz. “ ifadelerini kullandı.
 

Vali Salih Ayhan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi