Urfa Valisi Şıldak vatandaşlara seslendi! "Ara tatilde Harran sizi bekliyor…"

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 'Harran'ın konik kubbeli evleri, bölgenin en çarpıcı mimari örneklerinden biridir' diyerek ara tatilde vatandaşların Harran'a gitmesi yönünde çağrıda bulundu.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde yer alan tarihiyle günümüze kadar ulaşan Harran'ın konik kubbeli evleri her dönemde vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Okulların ara tatile girmesiyle beraber Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak sosyal medya hesabı üzerinden, “Tarihsel gizemleri keşfetmek istiyorsanız ara tatilde Harran sizi bekliyor…” dedi.

Vali Şıldak, sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi:

“Mimarisiyle Dikkat Çeken Harran Evleri…

Harran'ın konik kubbeli evleri, bölgenin en çarpıcı mimari örneklerinden biridir. Harran ilçe merkezinde yer alan konik kubbeli evler, sıcak iklime uygun teknik ve tamamen doğal malzemeyle inşa edilmiştir.

Tuğla ile örülü kubbe, çamur ve samanın karışımı doğal malzemelerle iç ve dıştan sıvalı yapısı ile bu evler yazları serin, kışları ise sıcak bir ortam sunmaktadır.

Harran evlerinin tarihi, düz damlı evler kadar eski bir geçmişe sahiptir. M.Ö. 6’ncı bine kadar uzandığı düşünülen bu kubbeli yapılara benzer örnekler, farklı bölgelerde günümüze kadar ulaşmıştır.

Tarihsel gizemleri keşfetmek istiyorsanız ara tatilde Harran sizi bekliyor…”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak v