Urfa Vekili Ayan: "AKP-YSK eliyle yapılan usulsüzlüklerin ve ikiyüzlülüğünün kanıtıdır"

TAKİP ET

DEM Parti Urfa Vekili Dilan Kunt Ayan, 'Hilvan'da sandıkları yakarak halkın iradesini gasp eden ve demokratik seçimlere karşı suç işleyen AKP'liler göstermelik 2 gün tutukluk ardından bugün serbest bırakıldı' dedi.

Yerel seçimlerde DEM Parti Eşbaşkanı Serhan Paydaş,oyların çoğunluğunu alarak seçimleri kazandı. Ancak çeşitli iddilardan dolayı seçimler 2 Haziran'a ertlendi.

Geçtiğimiz günlerde Hilvan'da aralarında AK Parti üyelerinin bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.DEM Parti Urfa Vekili Dilan Kunt Ayan, sosyal medya hesabından oy yakma anlarına ait görüntülere paylaşarak, söz konusu duruma isyan etti.

“AKP-YSK eliyle yapılan usulsüzlüklerin ve ikiyüzlülüğünün kanıtıdır”

Ayan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hilvan’da sandıkları yakarak halkın iradesini gasp eden ve demokratik seçimlere karşı suç işleyen AKP’liler göstermelik 2 gün tutukluk ardından bugün serbest bırakıldı.

Bu karar, AKP-YSK eliyle yapılan usulsüzlüklerin ve ikiyüzlülüğünün kanıtıdır.

“Peşlerini bırakmayacağız”         

DEM Parti olarak seçimlere hile karıştıranlardan, seçmenin iradesine müdahale edenlerden hukuk önünde hesap sorana dek mücadele edecek, peşlerini bırakmayacağız.

Hilvan halkı iradesini gasp edenlerden sandıkta hesap soracak, iradesine sahip çıkacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Hilvan’da yapılan yerel seçimlerde Gençlik Merkezini basan bir grubun DEM Parti görevlisini darp ettikten sonra polisleri de geçerek içeri girdikleri ve oy pusulaları ile tutanakları yaktıkları iddia edildi. Bir diğer görüntüde ise bir grubun çöp konteynerine attıkları bazı kağıtları ateşe verdikleri ve bunların da oy pusulası olduğu iddia edildi. Bu görüntüler sonrasında İl Seçim Kurulu toplanarak, yaşanan olayın seçim sonucunu direkt etkilediği belirtilerek iptal edilmesine karar verildi. İptal edilen seçimin ise 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılması kararlaştırdı.

DEM Parti Urfa Vekili Dilan Kunt Ayan HİLVAN