Urfa'ya atanmıştı ama okulu kapatılmıştı

TAKİP ET

Mezun olduktan sonra ilk görev yerinin Şanlıurfa olduğunu belirten sınıf öğretmeni Gülçin Güçyeter, Şanlıurfa'daki anılarını öğretmen adaylarına anlattı. Güçyeter, ilk görev yeri çıkan Şanlıurfa'daki okulunun kapatıldığını belirtti.

Anadolu Üniversitesi’nden mezun olan sınıf öğretmenleri, öğretmen adayları ile buluşarak meslekteki anılarını aktardılar. Ancak ilk görev yerinin Şanlıurfa olduğu Gülçin Güçyeter’in anıları en fazla dikkat çeken konu oldu.



Atandığı okulun kapanmasıyla şoka uğradığını belirten ve ardından Bakanlıkta kendisine görev verildiğini belirten sınıf öğretmeni Gülçin Güçyeter, "Ben sınıf öğretmenliği bölümüne bilerek, isteyerek ve bilinçli bir şekilde geldim. Anadolu Üniversitesinde 4 senelik eğitim hayatından sonra, Şanlıurfa merkeze 70 kilometrelik mesafedeki bir köye atandım. Şanlıurfa’ya çok mutlu bir şekilde gittim. Çünkü artık ben bir öğretmendim. Bir sınıfım olacaktı ve öğrencilere kavuşacaktım. Fakat gittiğimde büyük bir şok yaşadım. Çünkü okulum kapatılmıştı. Bu sebeple 4 ay boyunca Milli Eğitim Bakanlığında görev yaptım ve evraklarla uğraştım. 4 ayın geçmesini sabırsızlıkla bekledim. Çünkü öğretmen olduğunuzda öğrencilerle buluşmak istiyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

 

urfa’ya atanmıştı ama okulu kapatılmıştı mezun olduktan sonra ilk görev yerinin Şanlıurfa olduğu gülçin güçyeter’in anıları en fazla dikkat çeken konu oldu 4 senelik eğitim hayatından sonra