Urfa'ya gelecek olan sanatçının konseri iptal edildi!

TAKİP ET

Mardin Valiliği 24 Eylül Cumartesi günü Mardin'de konser vermesi planlanan sanatçı İlkay Akkaya'nın konserini yasakladı. 

Gerekçe olaraktan sanatçının ekibinde bulunan şahısların PKK/KCK elebaşının faaliyetlerini övücü paylaşımları ve söylemleri olarak gösterildi.

Kül, Unutma Hücre ve daha bir eserin sahibi olan sanatçı İlkay Akkaya Mardin’de yapılacak konserin ertesi günü Şanlıurfa Mozaik Avm Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda Şanlıurfalı hayranlarıyla bulaşacak ve konser verecekti.

Mardin’de konseri iptal edilen sanatçı İlkay Akkaya yasaklara boyun eğmeyeceğini 34 yıllık sanat hayatında bunlarla karşılaştığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sanatçı   

 İlkay Akkaya “Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çoğalacak. 34 yıl boyunca yüzlerce kez yaşadım bunu Bulunduğum her sahnede yalnızca eşitliğin,adaletin,sevginin ve özgürlüğün şarkılarını söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en geniş alana taşımaya çalıştım.Bundan sonra da böyle olacak.” Şeklinde konuştu.

Sanatçının 25 Eylül Pazar Günü Şanlıurfa’da yapılacak olan konserin iptal edilip edilemeyeceği hayranları tarafından merak konusu oldu.

Sondakika Urfa Mardin