'Urfa'ya gelirken ağlamadık; giderken duygulandık'

TAKİP ET

Son çıkan Valiler ve Kaymakamlar Kararnamesinde görev yeri Manisa'ya çıkan Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, gazetemize Şanlıurfa ile ilgili duygularını açıkladı. "Bir söz vardır, 'Urfa'ya bir gelen ağlar; bir giden' ama biz gelirken ağlamadık, giderken duygulandık." dedi.

Şanlıurfa'da 3 yıl görev yaptığını ve Şanlıurfa'yı çok sevdiğini belirten Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, burada yaptığı çalışmaları ve Şanlıurfa'ya olan sevgisini anlattı.  Kaymakam Ali Yılmaz, "Şanlıurfa’da yaklaşık 3 yıl kadar çalıştık. Genel olarak da büyük bir memnuniyetle görevimizi yapmaya çalıştık. Şanlıurfa halkı çok sıcakkanlı çok misafirperver. Dışarıdan gelen insanlara çok saygılı bir toplum. Fakat yine de Urfa’nın mutlaka kendine göre sorunları da var. Biz Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık. Gerek resmi gerekse insani konularda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sorunlar denilince bilindiği gibi Şanlıurfa’nın hiyerarşik yapısı, bilindiği gibi kan davaları cinayetler gibi konularla da bizler ister istemez uğraşmak zorunda kaldık. Asayiş ve benzeri sorunlarında olabildiği bir bölgedeyiz. Kendine has bir sosyal yapısı bulunmakta. Fakat özünde Şanlıurfa çok güzel bir yer. Potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Haliliye ilçemiz Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden birisi. 376 bin nüfuslu büyük bir ilçemiz. Burada hem Kaymakamlık hem de Sayın Valimiz Abdullah Erin'in görevlendirmesi ile vali yardımcılığı yapıyorduk. Dolayısıyla işlerimiz genel itibariyle yoğun geçti. Elimizden geldiği oranda vatandaşlarımıza devletimizin güler yüzünü göstermeye çalıştık. Gerek ilçedeki kurumlarımızın işlerini takip etmek. Gerekse Valiliğimizin bizlere verdiği görevleri hakkiyle yapmak için gayret gösterdik." dedi.

 

Yapılan çalışmalardan güzel sonuçlar aldıklarının altını çizen Yılmaz, "Başta sayın valimizin liderliğinde onun da direktifleriyle özellikle gençlerin yetişmesi, çocukların daha iyi eğitim alması konusunda çalışmalar yürüttük. Mezunlara yönelik halk eğitim kanalıyla diğer lise düzeyindeki gençlere yönelik aynı şekilde destekleyici kurslarla bunların üniversiteye yerleştirilmesi konusunda çaba sarf ettik. En son aldığımız bilgilere göre, 185 gencimiz kurslar kapsamında bu yıl üniversiteye yerleştiler. Bu anlamda bilindiği gibi Şanlıurfa’da genç nüfus oldukça yüksek potansiyele sahip. Bizler de gençlerin yetişmesi, onların kendi ailelerine vatanımıza milletimize faydalı bireyler olarak yetişmesi noktasında çaba sarf ettik. Bunun yanı sıra turizm konusunda yine aynı şekilde emniyet, asayiş, sağlık ve benzeri konularda, mümkün olduğunca ilçemizin ilerlemesi, halkımızın refah düzeylerinin artması yönünde çalışmalar yaptık. Elbette ki yapabildiklerimizden güzel sonuçlar aldık. Fakat yapamadıklarımız da mutlaka oldu. Ama sonuçta belli dönemler itibariyle görev süremiz var." diye konuştu.

 

'Şanlıurfa'yı hiçbir zaman unutmayacağım'

Şanlıurfa'yı hiçbir zaman unutmayacağını söyleyen Ali Yılmaz, "Yaklaşık 3 yıl Şanlıurfa'da görev süremizi doldurarak Bakanlığımızın 8 ağustos tarihinde yayımladığı Valiler ve Kaymakamlar Kararnamesinde Manisa Turgutlu ilçesi kaymakamlığı görevine atandık. Elbette ki Şanlıurfa’yı hiçbir zaman unutmayacağız. Başta Haliliye olmak üzere ki Haliliye denince akla ilk gelen Göbeklitepe oluyor. Gerek ülkemiz için gerek Şanlıurfa için ve gerekse Haliliye ilçemiz için gurur verici bir olay. Önemli bir turizm merkezi. Aynı zamanda insani bir miras. Göbeklitepe 12 bin yıllık eserlerin olduğu tüm dünya bakımından, tüm insanlık tarihi bakımından önem arz eden bir arkeolojik alan. Dolayısıyla da buraya sahip olmak gerçekten Şanlıurfa ve Haliliye için bulunmaz bir nimet ve bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda sahip çıkma ve buna bağlı olarak tanıtımını sağlama ve oranın tarihi yapısını kendi çocuklarımıza öğretme anlamında önemini bilmek için ülkemiz açısında insanlık tarihinin önemini anlatma bakımından her Şanlıurfalıya görevler düştüğüne inanıyorum. Bu konuda da zaten il merkezinde de olması nedeniyle başta Sayın Valimizin olmak üzere ilgili tüm kurumların bunun farkında olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

 

'Tüm Türkiye'nin Göbeklitepe'yi ziyaret edeceğini düşünüyorum'

Tüm Türkiye'nin Göbeklitepe'yi ziyaret edeceklerine değinen Yılmaz, "Sayın valimizin önderliğinde özellikle Turizm A.Ş kuruldu. Biz daha çok o konuda da bizim elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü burası sayın valimizin önderliğinde ciddi bir tanıtım faaliyeti yürütülüyor. Elbette ki eksiklikler olacaktır. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını tüm Türkiye’de Göbeklitepe Yılı ilan etmesiyle dilmesiyle ciddi bir tanıtım ve bilinirlik düzeyi oluştu. Bu sayede de turizm açısında çok hareketli bir yıl yaşanıyor. İnşaallah bu turizm konusundaki alt yapı eksiklikleri vesaire bahsedilir ama onların da zamanla tamamlanacağını düşünüyorum. İleride tüm Türkiye’nin genel anlamda Göbeklitepe’yi ziyaret edeceklerini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.     

Bülent Karaca / Urfa Değişim

 

Şanlıurfayı hiçbir zaman unutmayacağım haliliye kaymakamı ali yılmaz urfaya bir gelen ağlar; bir giden vali abdullah erin Şanlıurfa haberler