Urfa'ya kadın eli değecek

TAKİP ET

Şanlıurfalı ve Trabzonlu kadın girişimciler bir araya gelerek girişimcilik konusunda iki il arasındaki 'Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması'nı gerçekleştirdi. Trabzonlu girişimci iş kadınları Şanlıurfa'ya hayranlıklarını gizleyemedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından İl Kadın Girişimciler Kurullarının desteği ile organize edilen "Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

 

Şanlıurfa ve Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurullarında yer alan iş kadınları arasında, birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin Panel bölümüne, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Meclis Başkanı Ahmet Altun, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Göç ile Trabzonlu ve Şanlıurfalı Girişimci Kadınlar katıldı.

 

Peltek: ‘Elimizi taşın altına koymaya hazırız’

Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması projesi çerçevesinde her türlü desteği vereceklerini açıklayan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Şanlıurfa'da, Avrupa Birliği Destekli kadın girişimcilerin olması hem kültür değerlerimizi hem de ticari değerlerimizi değerlendirip burada neler yapabiliriz, neleri ön plana alabiliriz onları konuşacağız. Bizi ŞUTSO olarak yapılması gerekenleri yapmaya hazırız.

Çünkü siz hem şehrimizi hem Türkiye'deki kadın girişimcileri teknolojik bir çalışmalara ön ayak oluyorsunuz. Biz kadın girişimcilere önem veriyoruz, vermemiz gerekiyor. Bugün dışarıdan bakıldığı zaman Şanlıurfa'dan farklı telaffuz edilebilir. Şanlıurfa'da en fazla akrabalık bağlarımız dayı ve teyzelerle oluyor. Anneler neyi istiyorsa biz onu yapıyoruz. Onun için kadınların burada çok önemli olduğunu ve geleceğimize yön verdiklerini belirtmek isterim.  Ümit ediyorum, bugün ve yarın bu toplantı Türkiye'ye ışık tutacak" dedi.

 

Yazmacı: Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz

Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı ise, " Şanlıurfa ve Trabzon kadınlarını bir araya getirerek,  hem kardeş bir oluşumunu başlatacağız. Bunun protokollünü imzalayacağız. Hem de Trabzon ile Urfa arasında nasıl bir bağ kuracağız, kadınlarımızı nasıl bir birleriyle iletişime geçirebiliriz, nasıl ticaret yapabiliriz, ticareti öğleden sonraki programımız da ev ihracatı nasıl yapabiliriz gibi konuları, girişimcilerle, girişimci adayı arkadaşlarımızlarla paylaşacağız. Trabzon ve Şanlıurfa kardeşliği arasındaki pekişme geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa'da gerçekleşen Ziraat Türkiye Kupası Finalinde Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında bölge halkımızın Trabzon’dan gelen dostumuza bakış açısıyla ortaya çıkmıştır. Bu o kadar yıldan sonra, aradan o kadar uzun zaman geçtikten sonra bu Şanlıurfa, Trabzon kardeşliğinin ikincisi olacak. Ben inanıyorum ki Trabzon, Fenerbahçe maçından daha çok bu iş damga vuracak. Çünkü bu işin içinde kadınlar var. Ben bir girişimci kardeşiniz olarak, kadınları cesaretlendirirseniz, yapamayacakları hiçbir iş olmadığına inanıyorum. Biz yeter ki cesaretlenelim, başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bu nedenle hem Trabzonlu kadınlar çok güçlü, hem de Şanlıurfalı kadınlar çok güçlü. Bu nedenlerle çok iyi sonuçlar ve çıktılar alacağımıza da yürekten inanıyorum. Dünyamızda kadın olmanın zorluklarını hepimizce biliniyor. Bu dünyada da kadın olmak zor. Türkiye’de de kadın olmak biraz daha zor. Doğuda ve Kuzeyde de bana göre kadın olmak çok zor. Bizler girişimci olarak bu bölgede ve Kuzeyde gerçekten kadınlara bakış açısını değiştirdik." diye konuştu.

 

Trabzonlu kadınlar Şanlıurfa’da

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafı ve İl Kadın Girişimciler Kurullarının desteği ile organize edilen "Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi. Şanlıurfa ve Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurullarında yer alan iş kadınları arasında, birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması amacıyla Şanlıurfa da gerçekleştirildi.

 

Trabzonlu girişimci kadınların katılımıyla gerçekleştirilen girimci kadınlar buluşmasında Şanlıurfa’ya hayran kaldıklarını belirten Trabzonlu Kadınlar: “Daha önce gelen arkadaşlarımız olmuştu Şanlıurfa’ya ilk defa gelenlerde oldu. Bizler gerçekten Şanlıurfa’yı Şanlıurfa kültürünü ve şehrini çok sevdik. Böyle bir programın düzenlenmesi her iki il kadınları içinde çok iyi oldu.

 

Bu sayede gerçekten kadın girişimciler büyük cesaret örneği sergileyerek geleceğe dair yatırımlar gerçekleştirecek ve iki il arasında Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması programı sayesinde fikir alışverişleri yapılacak. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının böyle bir girişimde bulunması bizleri mutlu etti.

 

Umarız bu çalışma aynı zamanda ülke genelinde örnek olur ve hızlı bir şekilde yayılarak kadın girişimcilerin sayısında artış olur. Bu sayede ülke ekonomisinde de kadın girişimcilerinde desteği ile olumlu gelişmeler yaşanır” şeklinde konuştular. 

 

Dezavantajlı bölgeler öncelikli alanlar olacak

Etkinliklerde, bulundukları bölgelerdeki dezavantajlı konumlarından hareketle kadın girişimcilerin engelleri aşabilmeleri için başvuracakları yöntem ve imkanlara vurgu yapmak amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında Şanlıurfa ve Trabzon illeri Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde mevcut İl Kadın Girişimciler Kurullarında yer alan işkadınları arasında birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması hedeflendi.

 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati urfaya kadın eli değecek sutso şanlıurfa trabzon