'Urfa'yı ticaretin gözbebeği yapacağız'

TAKİP ET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 'Şanlıurfa'dan da Güneydoğu bölgesinden de umudumuz dinçtir. Ele ele vererek bölgeyi hep birlikte canlandıracağız. Şanlıurfa dış ticarette son 10 yılda en fazla gelişim kaydeden şehrimizden biridir.' dedi.

Haber: Murat Doğan

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi tarfından düzenlenen iftar programına katıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, MÜSİAD Şube Başkanı Mahmut Barut ile çok sayıda iş adamının da katıldığı programda açıklamalarda bulunan Abdurrahman Kaan, Şanlıurfa’nın dış ticarette son 10 yılda en fazla gelişim kaydeden şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Kaan, “Ekonomik gelişmenin olumlu yönde harekete geçtiği yüzde 5 ivmenin açıklandığı bir dönemde Türkiye’nin kamufle edilmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı herkes için geçerli olur ve tartışılamaz. Herkes burada eşittir ve eşit olmaz zorundadır. Burada huzur ve güvenin bozulması için başka güçler devreye sokuluyor. Bu amaçla ülkemizi yöneten siyasi idare, siyasi partiler ve ekonomik çevreler buna alet olmamalıdır.” dedi.



KAAN: ‘ÇÖZÜM YOLLARI SOKAKLAR DEĞİLDİR’

“Her zaman olduğu gibi bugün de sorunun çözüm yolları sokaklar, asfaltlar, yollar değil, milletin kendilerini temsil etsin diye temsilcilerini seçip gönderdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.” diye ifade eden Genel Başkan Abdurrahman Kaan, “Kimse kendi istikbali ve siyasi kaygıları nedeniyle ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmezlikten gelmesin. Bu tür provokasyonlara zemin hazırlayacak hareket içinde olmaya da kimse sahip değildir. Kendilerini her zaman milletin iradesi üzerinde görmek, ekonomik güçler ve çeteler bu devirlerin milletin iradesi karşısında farkına varmalarının zamanı gelmiştir. Çözüm yolu meclis ve halkın iradesidir.” diye konuştu.

‘ŞANLIURFA’DAN DA GÜNEYDOĞU’DAN DA UMUDUMUZ DİNÇTİR

Bu coğrafyanın asırlar boyunca ticaretin canlılarından olduğunu söyleyen Abdurrahman Kaan, “Bugün bu canlılığı kaybetmiş olsa da bizim Şanlıurfa’dan da Güneydoğu bölgesinden de umudumuz dinçtir. Ele ele vererek bölgeyi hep birlikte canlandıracağız. Burayı yeniden ticaretin gözbebeği haline getireceğiz. Şanlıurfa dış ticarette son 10 yılda en fazla gelişim kaydeden şehrimizden biridir. Yaklaşık 4 katına çıkan bir gelişimden bahsediyoruz. Bunun yanında buradan 83 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu da Urfa’yı en geniş dış pazara sahip iller arasında yer almasını sağlıyor. Ama durmak yok. Yeni pazarların bulunması için daha çok çalışacağız. Urfa bildiğiniz gibi genç nüfusuyla ön plana çıkıyor. Bunu avantaja çevirip Urfa’mızı üretimde bulunan yerden daha üst sıralara taşımaya çalışacağız. Şehrin gelişmesi için bu gençleri daha da değerlendirmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

GÜLPINAR: ‘EN BÜYÜK DARBE EKONOMİ ÜZERİNDEN OLMASIDIR’

Programda söz hakkı alan Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar “Son yıllarda özellikle ülkemizin yaşadığı sıkıntılara baktığımız zaman özellikle MÜSİAD’ın dik duruşu milli ve yerli duruşu hepimize örnek oldu. Tabii iş camiasının ne kadar önemli olduğunu son zamanlarda yaşadığımız hadiselerde hep birlikte görüyoruz. Tüm Türkiye üzerinde oynanan oyunların en önemli geldiği nokta, 15 Temmuz hadisesinin dışarıdan bazı şer odaklarının desteklemesiyle ülkemize nasıl bir oyun oynanmaya çalışıldığını hep birlikte gördük. Tabii başarılı olamadılar. Bu ülkenin basiretli insanlarının destekleri neticesinde o destansı olayların neticesinde Allahın izniyle buna muvaffak olamadılar. Ancak her şey bitmiş değil. Bu askeri darbe olabilir ancak bu ülkeye en büyük darbe ekonomi üzerinden yapılabilmesidir. Bu ekonomi darbesini de boşa çıkarabilmemiz için milli ve güçlü duruşu gösterebilecek MÜSİAD’ın inançlı kadroları, bizim en temel dayanaklarımızdan ve en önemli güven kaynaklarımızdan biridir.” şeklinde konuştu.  



‘KATAR KRİZİ İLE TÜRKİYE SIKINTIYA SOKULMAK İSTENMİŞTİR’

“Bugün gündemde olan Katar sorunu da Türkiye ile olan ekonomik gelişimlerinden dolayı Türkiye’yi sıkıntıya sokmak amaçlanmıştır.” ifadelerini kullanan Milletvekili Gülpınar, “Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda hiç kimsenin hayalinde yokken Katar gibi bir kriz ortaya çıktı. Faiz, Allaha ve Resulüne savaş açmaktır. Biz de bu yüzden faiz sistemini ekonomimizden çıkarmak için çalışacağız. Bunun karşısında üretimi destekleyen bir surette çalışmalar hayata geçirmemiz lazım. Bu faiz sistemini de kaldırmayı MÜSİAD‘ın başaracağına inanıyorum.” diye konuştu.

BARUT: ‘İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISINA İSTİHDAMIMIZI YÜZDE 10 ARTTIRARAK DESTEK VERDİK’

MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi aktaran MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, şöyle konuştu: “Şanlıurfa MÜSİAD ailesi her zaman olduğu gibi gücüne güç kattı ve kendisine yeni bir ivme belirledi. Ocak ayında Başbakanımız tarafından açıklanan cazibe merkezleri hususunda şubat ayının ilk haftasında üyelerimizi bilgilendirdik. Şubat ayı içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına mevcut istihdamımızı yüzde 10 arttırarak destek verdik. Yine Şubat ayında Sektörel buluşmaları etkinliğini gerçekleştirdik. Sektörel buluşmaları programında gayemiz, Şanlıurfa’nın sektörel sorunlarını, sektör temsilcileriyle bir araya gelip doğru ve düzgün bir yöntemle masaya yatırmak, sorunları raporlamak ve yetkililere ulaştırmaktı. Turizm sektör buluşmasında da dördüncüsünü gerçekleştirdik. Bu buluşma sonrasınsa Şanlıurfa’nın hem turizmine hem de iş hayatını etkileyen havayolu raporunu hazırlayıp yetkililere ulaştırdık.”



Programın ardından sponsor iş adamlarına plaket takdim edildi.