Urfa'yı yatırım merkezi haline getirmeye çalışıyoruz

TAKİP ET

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, yapılan projelerle Şanlıurfa'yı yatırımın merkezi haline getireceklerini belirtti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meslek komiteleri toplantısı yapıldı. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, Prof. Dr. Mustafa Sakal, ŞUTSO Akademik Danışmanı Prof. Dr. Esra Siverekli'nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Şanlıurfa ile ilgili yatırımlar görüşüldü.

 

Toplantıda açıklamalarda bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, "2020 yılında neleri yapabileceğiz, 2021 yılında ise neleri yapmamız gerektiği konusunda oluşturulacak sonuç raporunu hükümete bildirerek ve kamu politikası olarak hükümetimiz tarafından benimsenmesini sağlamaya çalışacağız. Hizmet doğrultusunda bir yarış içerisine gireceğiz. Ortak bir şekilde 2018 yılında kurduğumuz Turizm A.Ş. ile birlikte 2 bin 600 tescilli değerlerimizle birlikte daha profesyonel bir şekilde nasıl yönetebildiğimizi, Şanlıurfalıların da deyişiyle bilmeden turizmci olduğumuzu zaten belirlemişiz." dedi. 

 

Peltek, "Daha önce de Şanlıurfa'daki birtakım sorunlar için meslek komitelerimizle bir araya geldik. Özellikle uçak seferleri büyük bir sorundu ve onu da ele almış olduk. Halen de uçak seferlerindeki sorunlar yaşanıyor. Ancak bu alanda da halen mücadelemizi sürdürerek ilgili kurumlarla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa'nın birçok alanda sıkıntısı vardı. Elektrik, su sorunları yaşanıyordu. Halen su sorunu yaşanıyor, bununla da ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz." diye konuştu.

 

Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası (Şutso) İbrahim halil peltek proje haberler son dakika Şanlıurfa