Urfalı Bakan Prens Selman ile görüştü!

TAKİP ET

Şanlıurfalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Suudi Arabistan kralı Prens Selman ile görüşme gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bir sorun olursa biz hemen çözeriz, arkamızda cumhurbaşkanımız var diyerek Amerikadaki yatırımcıları Türkiyeye çağırmasının ardından son durağı Suudi Arabistan oldu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Ciddedeki Al-Salam Sarayında bir araya gelen Bakan Nebatiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti. Bakanlığın doğruladığı ancak ayrıntılarına ilişkin bilgi vermediği görüşme için Suudi haber ajansları olası iş birliklerinin ve ikili ilişkilerin geliştirilmesinin konuşulduğu bilgisini geçti.

ABD BUNA İZİN VERMEZ!

Seçime kadar  için 5O milyar dolara ihtiyaç olduğunu aktaran Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, Minimum 50 milyar dolar para lazım, seçime kadar ülkeyi götürebilmeleri için. Bu görüşmeye de onun için gittiler. Swap yapmak isteyeceklerdir ama ben olmasına çok ihtimal vermiyorum. Haziranda en üst düzey görüşmeler yapıldı direkt Kral Selman bin Abdülaziz geldi buraya yine de olmadı. Ben ABDnin buna izin vereceğini sanmıyorum.dedi

SORUMLU BAKAN NEBATİ

Yaşanılan ekonomi sıkıntıların tek sorumlusu Bakan Nebati olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Küçük yatırımcıyı BİSTe çağıran yatırımlarınız için güvenli liman diyen Bakan Nebati, son bir haftada paraları buharlaştırılan milyonlarca küçük yatırımcının vebalini taşımaktadır  İktidarımızda; reklam yüzü Hazine ve Maliye bakanı olan bu soygunun sorumlularından yargı önünde hesap sorulacaktır

ZİYARETLER BORSAYI DURDURMA ÇABASI

Bakan Nebatinin yaptığı ziyaretlerin piyasayı durdurma ve yaşanan zamların engelleme çabası olduğunu vurgulayan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevente göre ise diğer bakanların ziyarete katılmaması konunun borsaya davet olduğunu gösteriyor. Ziyareti Nebatinin borsadaki gerilemeyi durdurma çabası olarak yorumlayan ayrıca görüşme ile swap anlaşması ihtimalinin de ortada olduğunu belirti.

Başlevent, Ancak konu swap olsa Merkez Bankası başkanı görüşürdü dedi.

Nebati Bakan Haberler