Urfalı Bakandan çok konuşulacak sözler

TAKİP ET

Şanlıurfalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'İstanbul Ticaret Odası İş Dünyası Buluşması'na katıldı. 'Daha çok enflasyon konuşacağız diyen Bakan Nebati ' Gerekirse ecdadımız gibi gemileri karadan yürütürüz' dedi.

İstanbul Ticaret Odası İş Dünyası Buluşması’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu.  Enflasyonun daha çok konuşulacağını ifade eden Bakan Nebati “Enflasyon küresel problem olarak ortaya çıktı. Her oturumun en önemli maddesi enflasyondu. Tüm dünyada bunu konuşacağız. ” ifadesini kullandı.

Nebati açıklamalarında şunları kaydetti:"İstanbul Ticaret Odası bir zamanlar ter döktüğüm, 640 bini aşan dünyanın en büyük, en köklü ticaret odalarından biri. Son 20 yılda gerçekleştirdiğimiz tüm atılımlarla küresel Ekonomi ve dünya siyasetindeki etkinliğimizi hissedilir oranda artırmamızda bu odanın katkısı vardır. Bugün güllük gülistanlık dünyayla karşı karşıya olmadığımızı biliyoruz. Küresel ölçekte yaşanan sorunların farklı şekillerde ülkemize yansıdığını biliyoruz. Tüm bu sorunların bizim için türlü fırsat ve imkanlar barındığını görecek ferasete sahibiz." 
“GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTÜRÜZ”
Biz problemleri yok saymıyoruz. Halının altına süpürme niyetimiz yok. Kalıcı çözümler için çalışıyoruz. Stratejik hamleler yaparak yolumuza devam ediyoruz. Kötümserler karamsarlık borazanını öttürmeye devam etsinler. Bizim iyimserliğimiz onlara da yeter. Bizim özgüvenimizin altı kesinlikle boş değil. Kimsenin en ufak bir endişesi dahi olmasın. Gerekirse ecdadımız gibi gemileri karadan yürütür, yolumuzdan hedefimizden sapmayız.
“ENFLASYONU DAHA ÇOK KONUŞACAĞIZ”
Dünya Bankası ve IMF toplantıları için Washington’daydık. Çok yoğun toplantılar serisini gerçekleştirdik ve evimize döndük. Konuşulan şeyler aynı şeyler. Bugün küresel ekonominin dalgalı seyrettiği dönemden geçiyoruz. Dünya salgının oluşturduğu ekonomik tahribatı onarmaya çalışırken Enflasyon küresel problem olarak ortaya çıktı. Her oturumun en önemli maddesi enflasyondu. Tüm dünyada bunu konuşacağız. Enerji ve gıda olmak üzere artışlar oldu. Rusya-Ukrayna savaşı ekonomideki büyüme tahminlerini yüzde 1 oranında düşürmüş yöne doğru kaydı. BM, 2022 büyüme tahminlerini 3,6’dan 2,6’ya düşürdüğünü açıkladı.


 

nurettin nebati urfa sondakika istanbul ankara