Urfalı bebekler tedavileri için İstanbul'a sevk edildi

TAKİP ET

Şanlıurfa da kalp rahatsızlığı olan 3 bebek sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans uçak ile tedavi edilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Şanlıurfa da kalp rahatsızlığı olan 7 gün 13 gün ve 6 aylık bebek hastalar için Sağlık Bakanlığı’na bağlı Uçak ambulans ile İstanbul’da tedavi edilmek üzere havalandı.

Şanlıurfa da çeşitli hastanelerde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören 7 günlük Çatak Bebek, 6 aylık Umut İbrahim, 13 günlük İnce Bebeğin ileri tetkik ve tedavilerinin İstanbul da devam edilmesi kararı alınması üzerine Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı tam donanımlı 3 Ayrı kara Ambulansı ile Şanlıurfa havaalanına getirildi.

Sağlık personellerinin titiz çalışmalarıyla bebek hastalar burada Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen tam donanımlı Ambulans uçak ile İstanbul’a götürüldü.

Şanlıurfa’dan havalanan uçak ambulans, adeta zamanla yarıştı. İstanbul Havalimanına inen uçaktaki Bebek hastalar burada Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı Ambulanslar ile Kabul edildikleri Hastanelerine sorunsuz bir şekilde nakli sağlandı.

Şanlıurfa kalp rahatsızlığı olan 3 bebek ambulans uçak