Urfalı cami imamına şaka gibi ceza

TAKİP ET

Urfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak'a kadınları ve çocukları hedef alan vaazları nedeniyle Diyanet tarafından başlatılan soruşturmada kınama ve maaşından kesme cezası verildi.

Gündem olan Urfalı imam için Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan sözleriyle gündem olan Urfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a ceza kesildi. Diyanet İşleri Başkanlığı imama kınama ve maaşından 500 lira kesilmesi cezasını verdi.

Dörtbudak, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden eleştirerek, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” sözlerinden sonra gözaltına alınmıştı. Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakılan Dörtbudak hakkında soruşturma başlatılmıştı.

"Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda"

Dörtbudak vaazlarını sürdürerek başka bir vaazında ise şu sözlere yer vermişti, “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayâsından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” şeklinde vaaz vermişti.

"Lakin İslami bir kurumun İslam düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor"

Dörtbudak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı, “Bir yıl içerisinde 4 idari soruşturma geçirdim ve iki de ceza aldım. Adli soruşturmalarda ise mahkememiz hâlâ devam etmektedir. Elhamdülillah bizim hiç bir kaygımız yok. Lakin İslami bir kurumun İslam düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor” dedi.