Urfalı gazeteci kansere yenik düştü

TAKİP ET

Ankara Şehir Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Urfalı gazeteci-yazar Bekir Çoşkun, hayatını kaybetti.



Sözcü Gazetesi yazarlarından olan ve yazıları büyük ses getiren Gazeteci Bekir Çoşkun vefat etti. Acı haberi başta ailesi olmak üzere sevenlerini üzdü. Uzun zamandır akciğer kanseri tedavisi gören Bekir Çoşkun kanser ile verdiği  savaşı kaybetti ve 75 yaşında hayatını kaybetti. 

1945 yılında Şanlıurfa’da memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Coşkun, Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Polis ve parlamento muhabirliği de yapan Coşkun, daha sonra Günaydın gazetesinde “Dokuzuncu Köy” adlı köşesinde yazarlığa başladı. Sabah, Hürriyet, Habertürk ve Cumhuriyet gazetelerinde de yazarlık yapan Coşkun, 6 yıldır Sözcü gazetesinde yazıyordu.



Gazeteci İsmail Sayman, Coşkun'un vefatının ardından Twitter hesabından "Türk gazeteciliğinin duayenlerinden Bekir Coşkun’u kaybettik. Başımız sağ olsun. Bekir bey sondan bir önceki yazısında şöyle yazmıştı: 'Bu yaz böyle geçti… Gelecek yazı bilmem…'" yazdı.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici de "İyi insan, iyi yazar, iyi dost... Medya için, ülkemiz için büyük kayıp..." ifadesini kullandı.



Aslen Şanlıurfalı olan Bekir Çoşkun'un eşi Andree Coşkun'dur. Bir çocuğu olan Bekir Çoşkun'un oğlu ise Tolga Çoşkun'dur. Cenaze namazı salı günü Bilkent Cami’sinde kılınacak olan Coşkun memleketi Şanlurfa’nın Tülmen Köyü’nde defnedilecek.