Urfalı kadının tablosu bu kez Londra yolcusu!

TAKİP ET

Şanlıurfalı emekçi kadının tablosu dünya çapında ilgi odağı oldu.

Büyük ressam Ayşe Betil tarafından resmedilen Şanlıurfalı emekçi kadının tablosu geçtiğimiz aylarda Venedik’te bir sergide yerini aldı.Venedik’teki sergide gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olan tablo bu sefer Londra kenttin ’Supernatural’ isimli sergide  tablo severlerin beğenisine sunulacak.

Ressam Ayşe Betil, ‘Urfalı Kadın’ tablosuyla 3-21 Mart’ta Venedik’te Mixing Identities sergisinde gelen ziyaretçilerin takdirine sunulacak.

Sanatçı aynı eseriyle gelecek ay İngiltere’de düzenlenecek Supernatural başlıklı sergiye konuk sanatçı olarak davet edildi.

Urfalı emekçinin tablosu 7-21Nisan tarihleri arasında THE LINE sanat galerisinde gerçekleştirilecek sergide sanatçılar, fotoğraf, resim, video, enstalasyon, heykel ve performans gibi sanatın farklı dallarındaki eserleriyle yer alacak.

Birçok küratör, koleksiyoner, yazar ve yayıncının ziyaret edeceği sergiye davet edilen Türk ressam Ayşe Betil ise gelen talep üzerine kanvas üzeri yağlı boya yöntemiyle resmettiği ‘Urfalı Kadın’ tablosunu sergileyecek.

"VAR OLAN GERÇEKLERİ RESMETTİRDİM!"

Çizdiği Urfalı Emekçi kadının tablosuyla dünya çapında  isminden söz ettiren  Ressam Ayşe Betil, çok gurur duyduğunu, tablodaki insanın yaşadığı coğrafyayı resmettiğini ifade etti.

Ressam Ayşe Betil  “Her zaman vurguladığım gibi, şu ana dek etkilenmediğim hiçbir modeli, sadece yeteneğimi kanıtlamak kaygısıyla resmetmedim. Eserlerimde farklı coğrafyalardan, zamanlardan ve duygulardan beslenerek kendi bakış açımı ve üslubumu ortaya koydum. Geleneksel figüratif sanatın gerçekçiliğinden ilham alıyor ve dünün fırçalarını bugünün çerçevesine katıyorum. ‘Urfalı Kadın’ eserimde de figürümün tüm ayrıntılarında da bulunduğu topraklara dair detayları, yaşadığını düşündüğüm ruh halini, iyi ve kötü yanlarını imgeleştirerek tuvale aktardım. Mixing Identities’in ardından, tablomu sergilemek üzere Supernatural sergisine davet edilmekten gurur duyuyorum.” Dedi.

Şanlıurfalı Tablo Londra Venedik