Urfalı Kick Boksörlerden tarihi başarı!

TAKİP ET

6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında Mardin'de yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonasında, Şanlıurfa Kick Boks takımı 6 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya alarak tarihi bir başarıya imza attı.

6 bin sporcunun katıldığı Kick Boks Türkiye şampiyonasında, müsabakalar çok çekişmeli ve kıran kırana geçti. Dünya şampiyonasına ve Avrupa şampiyonasına gidecek sporcular belli oldu.

Dereceye giren sporcular,

Büyükler kategorisinde Mevlana Altuntaş, Türkiye 1. Yıldırım Oğuz, Türkiye 1. Emrah Yaşar, Türkiye 1. Faysal Sılıv, Türkiye 1. Gençler kategorisinde Muhittin Akaltun, Türkiye 1. Mehmet Eriş, Türkiye 1. oldular.

4 sporcu Kasım ayında Portekiz’de yapılacak olan Büyükler, Kick Boks Dünya şampiyonasına, 2 sporcuda Ağustos ayında İstanbul’da yapılacak olan Gençler Avrupa şampiyonasında, Şanlıurfa’yı ve Türkiye’yi temsil edecek.

Portekiz’de yapılacak olan büyükler Kick Boks Dünya şampiyonasına katılacak olan sporcular Mevlana Altuntaş, Yıldırım Oğuz, Emrah Yaşar ve Faysal Sılıv,

İstanbul’da yapılacak olan Gençler Avrupa şampiyonasına katılacak olan sporcular ise Muhittin Akaltun ve Mehmet Eriş olduğu ifade edildi.

Şanlıurfa Kick Boks İl Temsilcisi ve Kick Boks Milli Takım Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun,  yaptığı açıklamada: “Mardin’de yapılan kick boks Türkiye Şampiyonası’na çok ciddi bir şekilde hazırlık yaptık. Çok şükür yapmış olduğumuz hummalı ve ciddi çalışmaların karşılığını 6 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya alarak karşılığını almış olduk. Şanlıurfa tarihinde olmayan bir başarıyı yine bunu başarmak bize nasip oldu. Yüce Rabbime hamd ediyorum. Büyükler kategorisinde 4 sporcumuzu Portekiz’de yapılacak olan kick boks Dünya Şampiyonası’na göndereceğiz. Gençler kategorisinde İstanbul’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na 2 sporcumuzu göndereceğiz. Bu başarı gerçekten Şanlıurfa’mız için inanılmaz ve harika bir şey, böylesi büyük bir başarıyı bu memleketin evladı olarak kendi İlime kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayım. İnşallah hem Portekiz’de hem de İstanbul’da yapılacak olan Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sporcularımız uluslararası platformda da bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Çünkü biz çok çalıştık, çok emek verdik ve çok alın teri döktük. Allah’ın izniyle hem Dünya şampiyonasında hem de Avrupa şampiyonasında sporcularımız göğsümüzü kabartacak başarılara imza atacaklardır ve şanlı bayrağımızı göndere çektireceklerine inancım tamdır” diyerek sözlerine son verdi.

Şanlıurfa Kick Boks takımı