Urfalı kuyumcu kız babalarına seslendi: "Fazla altın istemeyin!"

TAKİP ET

Şanlıurfa düğünlerinin olmazlarından olan ve evlenecek olan gelinin ailesi tarafından kilolarca altın istemesinden şikâyetçi olan kuyumcu İbrahim Halil Burun kız babalarına çağrıda bulundu.

Düğünlerde takılan yüksek miktardaki altınlarla dikkati çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, gelin tarafının çok altın istemesinden kaynaklı gençler evlenemediklerinden dert yakınırken kuyumcular ise ailelere çağrıda bulundu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yakınlık derecesine göre takılan takılar artık çok pahalı olmasından dolayı cumhuriyet altını daha sonra yarım, çeyrek derken şimdilerde ise ya gram altın ya da para takılıyor.

Gençlere de çağrıda bulunan kuyumcu Burun “Abartılı şeylerden yani düğün masraflarından kaçınsınlar altını bugün aldığı zaman yarın yine karı ile birlikte satabilir fakat düğünde, nişanda, sözde harcadığından kar elde edemez” dedi.

“ALTIN FİYATLARININ BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE YÜKSELECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM”

Önümüzdeki süreçlerde altın fiyatlarının daha da artacağına dikkat çeken Burun “Özellikle son yaşananlardan sonra altın fiyatlarında yükselişler görülmeye başlandı. Gram altın 1050 seviyelerinde cumhuriyet altını 7450 liradan satılıyor. Altın fiyatları bundan sonraki süreçte yükselebilir çünkü beklentiler o yönde, özellikle pandemi sürecini bitirdiğimiz bugünlere bakacak olursak altının daha rövanşta olacağı uluslararası piyasada da atının artacağını söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu. 

“KIZ BABALARINA SESLENİYORUM ÇOK ALTIN İSTEMESİNLER”

Özellikle bekarların artan altın fiyatlarından dert yakındığının altını çizen Urfalı kuyumcu Burun kız babalarına çağrıda bulunarak “Vatandaşların altından yana korkuları olmasın tabii altın takması hüküm meselesidir kız babalarına da buradan çağrı yapmak istiyorum çok altın istemesinler ama neticede altın geri dönüşümü olan bir metaldir ne zaman satılırsa satılsın hiçbir zaman zarar edilmez. Araba ya da ev alacaksan altınını tekrardan satıp karı ile birlikte kazanç elde edebilirsiniz, fakat yine de gençlere yük olmasını istemeyiz. Çok altın istemekten sakınsınlar” diyerek ailelere çağrıda bulundu.

“GENÇLER FAZLA OLAN DÜĞÜN MASRAFLARINDAN KAÇINMALILAR”

Şanlıurfalı gençlere de çağrıda bulunan kuyumcu “Şanlıurfa'da gençlerin altın yüzünden evlenemediğini aslında altına bağlamamak gerekiyor. Ne zaman satılsa parasını çıkarır ama gençlere tavsiyem abartılı şeylerden yani düğün masraflarından kaçınsınlar altını bugün aldığı zaman yarın yine karı ile birlikte satabilir. Önemli olan fazla ve abartı şeylerden kaçınmaları olur.” ifadelerini kullandı.

“URFALILAR ALTINI DAHA ÇOK YATIRIM ARACI OLARAK KULLANIYOR”

Şanlıurfalı vatandaşların altını daha çok yatırım aracı olarak kullandığını kaydeden kuyumcu Burun “Şanlıurfa için düşünürsek Urfalı vatandaşlar altını yatırım aracı olarak kullanıyor. Altın her zaman için alınır bozdurmak çok nadir olan bir şey oluyor. Yatırımını yapar bir yer alacağı zaman ya da bir araç alacağı zaman altınını bozdurup o şekilde yatırımını daha fazlalaştırıyor. Mesela kuyumcularda bugünlerde iş yoğunluğu çok fazla diyebilirim. Vatandaş gelip altınını bozuyor sonra bunu ev, araba, arsa ya da başka bir amaç için değerlendiriyor.” dedi.

Urfalı kuyumcu kız babalarına seslendi Fazla altın Şanlıurfa düğünleri şikâyetçi olan kuyumcu