Urfalı sanatçı memleketi hariç birçok yerde anıldı!

TAKİP ET

7 Mayıs 1953 tarihinde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde dünyaya gelen 3 Mart 2013 yılında hayatını kaybeden Arabesk'in babası olan Müslüm Gürses, ölümünün 10. Yıl dönümünde doğduğu şehir hariç birçok şehirde anıldı.

Arabesk müziğin ustalarından olan ve hayranları tarafından 'Müslüm Baba' olarak anılan Müslüm Gürses, bundan tam 10 yıl önce hayata gözlerine yumdu.Ölümün ardından hayranları tarafından her yıl anılan Gürses bu yılda Türkiye’nin birçok yerinde adına lokma döktürerek anıldı. Bazı hayranları mezarı başına giderek Gürses için dua etti.Memleketi olan Şanlıurfa’da adına müze yapılmasına rağmen 10. Yıl dönümünde anılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Karaköprü Belediyesi tarafından milyonlarca liraya  yapılan Müslüm Gürses müzesinde 3 Mart’ta sanatçının anılması beklenmesine rağmen ölüm yıl dönümü bile hatırlanmadı. 3 Mart 2013'te hayatını yitirmişti. Gürses, ölümünün 10. yılında Türkiye’nin birçok yerinde anıldı.İzmir’deki Müslüm Gürses hayranları da merhum sanatçıyı unutmadı ve Bornova’nın Birlik Mahallesi’nde bir araya gelip, pilav ile lokma döktürdü. Bu sırada Müslüm Gürses hayranları da ‘Müslüm Baba’yı şarkılarını söyleyerek yad etti.

Gürses Müslüm