Urfalı sanatçıyı görenler tanıyamadı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Halfeti doğumlu Arabesk Müziğin babası olarak bilinen Müslüm Gürses, askerlik yaptığı sırada çektirdiği fotoğrafı görenler tanımakta zorlandı.

 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde kerpiç bir evde Emine Hanım ile Mehmet Bey'in ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Gürses daha sonra geçim sıkıntısından dolayı Adana’ya taşındı.

Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, küçük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı, aynı zamanda halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı.

 Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen yarışmaya katılmak istedi. Babası Mehmet Akbaş yarışmaya katılmasın diye oğlunun saçını kesti. Gürses yine de yarışmaya katılmış ve birinci oldu.

 Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Gürses, kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söylemiştir: "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum." Diyerek hayatını anlatmıştı.

Fakat Gürses’in askerlik yaptığı döneme dair çok az şey biliniyordu. Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in 1973 yılında Ankara'da yaptığı askerliğinden çekilen fotoğrafı sosyal medyada yine en çok paylaşılan fotoğrafların arasına girdi.

Fotoğrafı gören sevenleri Gürses’i tanımakta zorluk çekti.

Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 Perşembe günü Memorial Hastanesi'nde geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı ve solunum cihazına bağlandı. Gürses, 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu İstanbul Memorial Hastanesinde öldü. 

Müslüm Gürses Urfa Halfeti