Urfalı siyasilerden İsrail'e tepki!

TAKİP ET

Tüm ülkeyi derinden üzen İsrail-Filistin savaşının bilançoları her gün ağırlaşıyor. Dün akşam İsrail tarafından Filistin'de bulunan bir hastaneye bomba atılmasına Urfalı siyasetçiler tepki gösterdi.

İsrail-Filistin savaşının 11. Gününe kadar çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti, yerleşim yerleri yerle bir oldu. Namaz kılan vatandaşlara da saldırıda bulunan İsrail askerleri dün akşam yaptığı Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırı ile insanlık suçu işlemeye başladı.

Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Urfalı siyasiler İsrail’e lanet okuyarak tepki gösterdi.

İŞTE BAŞLICA TEPKİLER:

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül şu açıklamalarda bulundu, “Bu bir savaş değil, insanlık suçu; bu bir soykırım! Hiç bir dilde, hiç bir dinde bu yapılan zulmün izâhı yok. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız!” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Urfalı Ahmet Eşref Fakıbaba “Terörist İsrail Devleti'nin yaptığı gerçek bir soykırımdır” ifadelerini kullandı.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak “Filistin yanıyor, kan ağlıyor

Soykırım yapılıyor çocuklar paramparça ediliyor. Suskun dünya devletleri yeterince kanı görmediniz mi soykırımları inkâr mı ediyorsunuz hala? Yeterince kana doymadı mı Katil İsrail bu el hiç unutulmasın, unutan her Müslüman vebal altında. Yavrum, bir lokma alamamış elinde para, kanlı elleri çok mu acıdı canın, Nasılda çığlık attın kim bilir, Yarana derman olmadı İslam ümmeti. Bunun için ne kadar ecirim yazılır sayamadım. Yavrum affetmeyin bizi affetmeyin” paylaşımında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal “Gazze’de hastane bombalayacak kadar yine gözü dönen İsrail, insanlığa karşı suç ve soykırım suçu işlemeye devam ediyor. İsrail’i saldırılara teşvik eden, desteğini esirgemeyen Batı ülkeleri de bu suça ortaktır. Lanet olsun böyle çifte standartlı dünya düzenine” sözlerine yer verdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli “İsrail’in Gazze'de bir hastaneyi hedef alarak gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı lanetliyorum. Sivil, çocuk, kadın, ayırmaksızın hastane bombalamak en büyük insanlık suçudur, soykırımdır. Zalimler için yaşasın cehennem” ifadelerine yer verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Atış “İsrail devleti insanlık suçu işlemekle kalmadı aynı zamanda savaş hukukunu yerle bir etti. Tabi biz sadece Filistin-İsrail savaşına göre hümanist olmuyoruz, her zaman savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz diyoruz” paylaşımını yaptı.  

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat “İsrail’in hastane bombalayarak sivil insanları katletmesini şiddetle kınıyorum. İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Adalet Kalkınma Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu “Bu gece Filistin için meydanlardaydık. Ancak bu kadarını yapabiliyoruz. Ama bir gün uzanacağız ve elimiz yetecek! Yumruğumuz bu zalimlerin başını ezecek. Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın bir zamanda İsrail kahrolacak. Kahrolsun İsrail” paylaşımında bulundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş “İsrail’in hastane bombalayarak masum insanları katletmesini şiddetle kınıyorum. İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Zalimler için yaşasın cehennem. Siyonistlerin yaptığı katliamları lanetliyoruz. Kahrolsun siyonizm, Kahrolsun İsrail terör devleti” dedi.

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy “Katil İsrail! Bu bir savaş değil, insanlık suçu; bu bir soykırım! Gazze’de hastane bombalayan Katil İsrail’i lanetliyorum! Filistin’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” sözlerine yer verdi.

İsrail Filistin Urfalı siyasetçiler hastane saldırı haber