Urfalı vekil tüyü bitmemiş yetimin hakkına "ganimet müessesi" dedi!

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa eski milletvekili Mazhar Bağlı, kardeşi Abdurrahman Bağlı ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde yaşanan yolsuzluk iddialarıyla ilgili gözaltına alınan Urfalı vekilin kardeşi TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı daha sonra tutuklandı.

Tutuklanan Bağlı'nın ağabeyi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, bir yıl sonra sessizliğini bozdu. Yaptığı açıklamada,"İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir" dedi.

Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı’nın aralarında olduğu 10’u aşkın kişi 7 Nisan 2021 tarihinde gözaltına alınmış, ve daha sonra yapılan mahkeme sonucu  Abdurrahman Bağlı dahil dört kişi Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “rüşvet almak ve vermek”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “kamuyu zarara uğratmak” suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesince Bağlı ve 10’u aşkın kişi hakkında aynı suçlardan dava açıldı. Delil olarak ihbarlar ve telefon konuşmalarının gösterildiği iddianamede Bağlı, yedi ihaleye fesat karıştırmakla suçlandı. Beş ihalenin Ortadoğu Nakliyat isimli firma tarafından alındığı ifade edilirken iddianamede kamunun zarara uğratıldığı bilgisi yer almıştı.

Kardeşi Abdurrahman Bağlı'nın "rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak, kamuyu zarara uğratmak" suçundan tutuklandığı eski vekil Mazhar Bağlı, kardeşini ilginç bir şekilde savundu: ''İslam hukukunda ganimet müessesi vardır.''

Sondakika Urfa Haberler