Urfalılar artık direkt uçacak

TAKİP ET

Şanlıurfa'da en fazla tartışılan konulardan biri olan İzmir seferleri için girişimler sonuç verdi. Artık Şanlıurfa'dan İzmir'e direkt uçuş sağlanacak.

Uçak seferlerinin yetersiz olması ve birçok yere direkt uçuşların olmaması Şanlıurfa'nın en önemli sorunları arasında bulunuyor. 2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesi ve turizm sezonunun başlamasına rağmen uçak seferlerinde yaşanan sıkıntı birçok kez tepki alırken, siyasiler ve bazı STK'lar bu konuda girişimlerde bulunmuştu.

Girişimler sonucu İstanbul ve Ankara uçak seferleri artırılırken, en fazla talep olan Şanlıurfa-İzmir direkt uçuşların da 18 Haziran'da başlayacağı belirtilmişti. Beklenen tarihte talep edilen İzmir direkt uçuş seferleri başladı. Bu durumda Şanlıurfalılar artık başka illerden aktarmalı olarak değil, direkt Şanlıurfa'dan İzmir'e uçuş gerçekleştirebilecek.

Anadolu Jet tarafından başlayan direkt uçuşlar Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı olarak gerçekleşecek.

 

urfalılar artık direkt uçacak İzmir seferleri için girişimler sonuç verdi uçak seferlerinin yetersiz olması 2019 yılının göbeklitepe yılı siyasiler ve bazı stklar bu konuda girişimlerde bulunmuştu