Urfalılar, büyükşehir'de hangi adaya oy verecek?

TAKİP ET

Yerel seçimlerde halkın nabzını yoklamaya devam ediyoruz. Urfa Değişim ekibi olarak, Vatandaşlara büyükşehirde oyunuzu kime vereceksiniz? Sorusunu yönelttik.  Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar değişim istediklerini paylaştı.

Yerel seçimlere az bir zaman kala, seçim heyecanı gün geçtikçe artıyor. Adaylar kazanmak için gece gündüz çalışırken vatandaşlarında hangi adaylara oy verecekleri merak ediliyor.

Mikrofonlarımıza yerel seçimlerle ilgili konuşan bazı vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilçe belediye başkanlarını hizmet konusunda eleştirilerde bulundu. Bazı vatandaşlar ise değişim istediklerini belirterek Yeniden Refah Parti’sine oy vereceklerini açıkladı.

İşte vatandaşların adaylar ve partiler hakkındaki, yorumları:

“BİR TANESİ BİLE FATMA ŞAHİN OLAMADI”

Esnaf İbrahim Aslan, oyunu Yeniden Refah Partisinden yana kullanacağını bildirdi. Esnaf Aslan, Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kuş’a eleştirilerde bulunarak, “Ben büyükşehirde oyumu Yeniden Refah Partisi'ne vereceğim. Şanlıurfa'da değişim şart diyoruz. Gaziantep'e baktığımız zaman şehir marka oldu ama Urfa'ya baktığımız zaman rezillik. Şanlıurfa'da yapılan hiçbir icraat yok. Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kuş’un Şanlıurfa için ne yaptı?  Ben 14 yıldır burada esnafım yapılan hiçbir şey yok. Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlamıyoruz, onun bir suçu yok sadece yerel yönetimde oturanlar bir iş yapmıyorlar. Biz AK Partiliyiz ve hala AK Parti diyoruz ama bu seçimde Yeniden Refah Partisi'ne oy vereceğiz. Bizim kaç tane belediye başkanımız oldu ama bir tanesi bile Fatma Şahin olamadı. Şanlıurfa'yı istenilen düzeye getirmediler” diye konuştu.

“KASIM GÜLPINAR AK PARTİ'NİN İÇİNDEN ÇIKTI”

Yerel seçimlerde oyunu Zeynel Abidin Beyazgül’e oy vereceğini açıklayan Celal Yıldız, “Büyükşehirde Zeynel Abidin Beyazgül'e oy vereceğim. Biz Ak Partiliyiz ve Ak Parti’yi seviyoruz. Zeynel Abidin Beyazgül’ün çalışmalarından da memnunuz. Kasım Gülpınar, AK Parti'nin içinden çıktı. Tabii ki AK Parti’den aday gösterilseydi kazanırdı ama şu an AK Parti'nin ayağına vuruyor. Bu benim sevmediğim bir siyaset türüdür. Bu yüzden yine Zeynel Abidin Beyazgül vereceğiz” dedi.

“KASIM GÜLPINAR’A GÜVENİYORUZ”

Şanlıurfa’da değişim istediğini vurgulayan İsmail Demir, “Yerel seçimlerde oyumuzu Yeniden Refah Partisi'ne vereceğiz. Çünkü Şanlıurfa'da değişim istiyoruz. Karaköprü ‘de oturuyorum ve orada da Nihat Çiftçi ‘ye oy vereceğim. Biz Şanlıurfa’da gözle görülür bir hizmet görmedik. Bu yüzden de değişimin olmasını istiyoruz ve Kasım Gülpınar’a güveniyoruz. Biz fanatik bir Ak Partiliyiz ve daha önce kullanmış olduğumuz bütün oyları AK Parti'ye verdik. Artık değişim istediğimizden dolayı Yeniden Refah Partisi'ne oy vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

“URFA'DA AK PARTİ GÖTÜRÜR”

Kasım Gülpınar’ın Zeynel Abidin Beyazgül’ü zorlayacağını düşünen Sabri Çelik, “Ben buralı değilim misafirliğe geldim. Urfa’yı güzel bulduk ve eskiye nazaran değişiklik çok olmuş. Zannedersem Urfa'da AK Parti götürür. Kasım Gülpınar’ın ismini çok duydum ve potansiyeli çok yüksek biri. Yerel seçimlerde Zeynel Abidin Beyazgül'e zorlar diye düşünüyorum. Yine de Urfa hakkında hangisi hayırlısıysa o olsun” açıklamasında bulundu.

“EMİN ÖZASLAN KAZANIRSA, ŞANLIURFA'YA BİR ŞEYLER KATABİLİR”

HUDA-PAR’a oy vereceğini aktaran Mehmet Çelik, şu şekilde konuştu:

“Ben yerel seçimlerde HUDA-PAR’a oy vereceğim. Çünkü kendilerini seviyorum. Aslında ben AK Parti'ye oy veriyorum ama su ve diğer şeylerde artık çok pahalı olmasından dolayı HUDA-PAR oy vereceğim. Emin Özaslan kazanırsa, Şanlıurfa'ya bir şeyler katabilir. Çünkü imanlı bir insan ve çalıp çarpmaz.”

“HİZMET ALANINDA BİR ŞEY YAPILMIYOR”

Yapılan hizmetleri eleştiren İsa Saçaklı, “Biz Büyükşehir’de oyumuzu Kasım Gülpınar'a vereceğiz. Çünkü her yer çamur içinde geçen yıl da bunu selde gördük. Hizmet alanında bir şey yapılmıyor. Bu yüzden de Kasım Gülpınar’a oy vereceğiz. Biz son iki dönemdir Ak Parti’ye oy vermiyoruz çünkü yerel yönetim sıfır. Ben Eyyübiye'de oturuyorum ve orada da Mehmet Ekinci’ye oy veririm” ifadelerini kullandı.

İsa Saçaklı Şanlıurfa zeynelabidinbeyazgül Kasımgülpınar