Urfalılar'dan Murat Övüç'e tepki yağdı

TAKİP ET

Bir takım programlar düzenlemek üzere 18 Kasım'da Şanlıurfa'ya gelecek olan Murat Övüç, kentteki bazı STK ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerin ardından Övüç'ün programı iptal edildi.

"Kentte istenmeyen kişi olarak görüldü"

Özel bir mekânda sevenleriyle buluşmak üzere Şanlıurfa’ya gelecek olan Murat Övüç kentte istenmeyen kişi olarak görüldü. Dini inançlarının yüksek olduğu kentte Övüç tepkiyle karşılandı.

"Programın iptal edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor"

Programın düzenleneceği mekânın Şanlıurfa’nın dini inançlarına zarar verdiğini ve Murat Övüç gibi isimlerin gelip program düzenlemesi ise tepkiye neden oldu. Programın iptal edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

"Yüzlerce mesaj alıyoruz, "bu program iptal edilmeli"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila Övünç’ün Şanlıurfa’ya gelmesini şu şekilde yorumladı, “LGBT Temsilcisi Murat Övünç bu hafta sonu Urfa' da program yapacakmış. Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın değerli halkının kahır ekseriyeti bu rezilliği istemiyor, yüzlerce mesaj alıyoruz. Bu program iptal edilmeli” paylaşımını yaptı.

"Yetkililer bu konunun üzerinde durmalı"

Seyyid İsmail Özbek ise şu sözleri kullandı, “Murat Övünç Adındaki Ne Olduğu Belli Olmayan Mahlukatın Şanlı Şehrimiz, Peygamberlerin Şehri Şanlıurfa’mızda Konser Veya Program Yapmasına Kesinlikle Karşıyız. Valimizi Ve Belediye Başkanlarımızı Hassasiyetle Bu Konunun Üzerinde Durmalarını Talep Ediyoruz” dedi.

Ömer Demir şunları kaydetti, “Peygamberler diyarı Şanlıurfa'da, Hz. İbrahim Makamının hemen arkasında, Alkol ve fuhşiyat yuvası Abraham Mahzen oteli, Hem de peygamber adıyla ve herkes Gazza katliamı şokundayken ve eşcinsel Murat Övünç. Buna dur diyelim” sözlerine yer verdi.

Tepkilerden sonra iptal edildi!

Tepkiler sonrası konserin verileceği otelden açıklama geldi. Abraham Mahzen Oteli, konserin iptal edildiğini duyurdu.  

“KONSERİMİZ İPTAL EDİLMİŞTİR”

Otelden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazze’de yaşanan insanlık suçundan dolayı Murat Övüç konserimiz iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz”.