Urfalılar neden aşı olmuyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın aşılamada neden son sıralarda kaldığını vatandaşa sorduk. Vatandaş sosyal medya da dolaşan haberler nedeniyle aşı olmaktan çekindiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Türkiye’de aşı oranında Şanlıurfa sondan üçüncü sırada yer aldı. İl genelinde yetkililer aşılamayı artırmak için pilot bölgeler seçerek randevusuz olarak aşı yapmaya başladı. Aynı şekilde mobil aşılama ekipleri ise köy köy dolaşarak aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfalı vatandaşlar, sosyal medya üzerinden çıkan haberler yüzünden ve hastalığa inanmadıklarını belirterek aşı olmaktan çekindiklerini kaydetti.

“AŞI İÇİN GARANTİ VERMİYORLAR”
“Ben aşı olmadım, herhangi bir mecburiyetim yok” diyen Hakan Yıldız , “Aşının ne kadar faydalı olduğunu bilmiyoruz ve bize herhangi bir garanti vermiyorlar, birebiriyileştiriyor mu bilmiyoruz” dedi. Aşı için garanti istediklerini belirten vatandaşlar devletin bu konuda elini çabuk tutmasını istediler.

“AŞI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”
Şanlıurfa’nın aşı son sırada kalmasının iyi bir şey olduğunu iddia eden Muhammed Mazhar Karpuz, “Aşı olmadım olmayıda düşünmüyorum. Şanlıurfa’nın aşılamada sonuncu sıralarda olması iyi bir şey, en iyisini yapıyorlar. Sosyal medyada çıkan insanları yönetmek gibi şeylerden dolayı güvenmiyorum, ben batının her şeyi yapabileceğine inanıyorum” diyerek neden aşı olmadığını söyledi.

“AŞI OLMUYORUZ ORTADA VİRÜS YOK”
Aşı olmayacağını söyleyen Halil Balcı, “Ortada virüs yok, devlet para almak için bahane çıkarıyor. Ben virüse inanmıyorum, virüse inansaydım şimdi çoktan virüs olmuştum. İki senedir virüs çıkmış çok şükür hiç bir şey olmadı. Ben Adıyamanlıyım sadece yaşlılar aşı oluyor.” dedi.

Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan bazıları ise hastalıktan kurtulmak için aşı olmanın şart olduğunu söyleyerek herkesi aşı olmaya davet etti.

İşte aşı olan ve olacak olan vatandaşların geneli düşünceleri şu şekilde:
Mehmet Otelci:Ben aşı oldum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım herkes aşı olmalı, Şanlıurfa’nın aşılamada sonuncu sıralarda olmasına çok üzüldüm.

Ercan Öztürk:Aşı oldum herhangi bir sorun yaşamadım. 24 saatten sonra kolumda uyuşma oldu BioNTechaşısı oldum. Herkesin olmasını tavsiye ediyorum bir an önce herkes aşı olmalı.

Şefika Oklaz; Aşı oldum,herhangi bir sorun yaşamadım Ben Mersin’de aşı oldum.

Fevzi Esmeray: Şanlıurfa’nınTürkiye geneline göre sonuncu sıralarda olması büyük sıkıntı. Aşı olmayanlara kesinlikle aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Ben aşı olduğumda başta ağrılar vardı ama şuan iyiyim bir sorun yok.

Mustafa Koçyiğit: Herkes aşı olmalı, ben aşı olduğumda herhangi bir sorun yaşamadım. Herkes aşı olsun ve bu hastalık kalksın.

Hüseyin Tören:Aşı olduktan sonra herhangi bir sorun yaşamadım. Buradan tereddütlü olanlara sesleniyorum çekinecek bir şeyyok, herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Kemal Erdem: Aşı oldum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Herkes aşı olmalı.Toplum sağlığı için aşı çok önemli.
Cemile Aytekin:Aşı sıram gelmedi , gelir gelmez gidip aşı olacam. Herkes aşı olmalı.

İsa Aytaş: Ben Kovit geçirdiğim için aşı olamadım 6 ay sürem dolduğunda aşı olacam herkes en kısa zamanda aşılarını olsun.

Özgür Gedik: Aşı oldum ve herhangi bir sorun yaşamadım. Herkes kesinlikle aşı olmalı, maskesiz bir şekilde gezmeyi tozmayı özledik.

Bekir Bağ: Sağlık bakanlığı aşı olun demişse olacağız iyimi kötümü bilmiyoruz.

Mustafa Çelik: İlk başta ağrılar vardı şimdi iyi sorun yok. Ben mahalle muhtarı olarak herkesi davet ettim, bu gidişle bütün Türkiye aşı olacağız. Herkes duyarlı olmalı, aşı olmazsa sokağa çıkma yasağı olur, kısıtlanırız. Ülkemizi güzel bir gelecek bekliyor. Çocuklarımızın geleceği için aşı şart

Halil Bulut: Aşı olmadım ama ileri de mecbur olacağız, tereddütlerimin nedeni sosyal medyada çıkan bazı haberler ama yaşamak istiyorsak mecbur aşı olacağız.”