Urfalılar seçim için kararını veremedi!

TAKİP ET

Genel seçimlere bir yıldan kısa bir süre kalması, siyasetçileri heyecanlandırıldığı gibi vatandaşları da telaşlandırdı. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan yakınan vatandaşlar, iktidara gelecek kişiden tek talebi ekonomiyi düzeltmesi oldu. Seçime kısa bir süre kala vatandaş kararını veremedi.

İğneden ipliğe kadar zamlanan ürünlerin ceremesini çeken vatandaşlar, yapılacak olan genel seçim için ince eleyip sık döküyor. Son bir yılda gelen zamlar nedeniyle enflasyon tavan yapınca paranın alım gücü düştü. Vatandaş pazardan hiçbir şey alamadan çıktığı söyledi. Aynı şekilde gıda ürünlerinin ateş pahası olduğunu ifade ettiler. 2023 seçimde kime oy vereceklerini gazetemize değerlendiren bazı vatandaşları muhalefeti deneyeceğini belirtirken bir kısım ile mevcut iktidara oy vereceğini kaydetti.

Enflasyon karşısında buz gibi eriyen asgari ücret, artık vatandaşların geçimini sağlaması için yetmiyor.

İktidara gelmek için yoğun çaba sarf eden muhalefet vaatleri ise memnun etmiyor. Hükümet kanadından gelen destekler ise yeterli bulunmuyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların üzerinden kim gelebilir sorusuna Urfalı vatandaşlar çoğunluk olarak muhalefet yanıtını verdi. Bazı vatandaşlar ise iktidar partisinden memnun olduklarını aktardı.

VAATLER ÇOK PROJE YOK!

Yaşanan ekonomi sıkıntıların kurtuluş reçetesinin demokrat bir aday olacağını söyleyen Ahmet Bulgar, “Beni görüşüm Selahattin Demirtaş ya da Türkiye’de ortak bir aday olacaksa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin eski yargıcı Rıza Türmen ya da Zülfü Livaneli, bir sürü demokrat insan var bu ülkeyi kalkındıracak. Millet ittifakını verdiği vaatlerin haddi hesabı yok. Fakat verdikleri vaatlerin nasıl yapılacağı muamma. Onun için iktidara gelecek olan partilerin veya partinin bu ülkeyi kalkındırması gerektiğini düşünüyorum. Muhalefet diyor ben bunu vereceğim, e bende Ağrı Dağı’nın ikincisini yapacağım. Söylemek yetmiyor, halkı söylemlerine inandırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

KURTULUŞ ERDOĞAN

Yaşanan sıkıntıların herkes tarafından bilindiğini ve bu sıkıntılardan sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın kurtaracağını aktaran Ali Kaçar ise İnsanlar gerçeklerin farkında ülkede gerçekten bir sorun var. Bunun düzelmesi gerekiyor. Bunu düzeltecek tek kişide Recep Tayyip Erdoğan’dır. Körü körüne bağlı biri değilim, ama Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi bu sıkıntıdan kurtaracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BİRLİK YOK ÜLKEDE

Ülke dışında gelen saldırılar karşısında muhalefetin sessiz olduğunu aktaran Kamil Karabucak, şu anda aday olarak konuşulan hiçbir adayın Türkiye’yi bu çıkmazdan çıkaramayacağını iddia etti.

Karabucak sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut ismi geçenlerin hiçbiri bizi bu enkazın altından kaldıramaz. Gül diyorlar denendi.  Davutoğlu diyorlar denendi. Babacan diyorlar o da denendi. Bize yenilikçi ve refah seviyesini yükseltecek bir lider lazım. CHP desen zaten hiçbir projesi yok, siyaset Türkiye’de danışıklı dövüşe dönmüş vaziyette. Bugün Yunanistan ile büyük bir problemimiz var, muhalefetten ses çıkmıyor. Oysaki birlik olmamız lazım böyle konularda” yorumunu yaptı.

CHP’Yİ DENEMEK İSTİYORUZ!

Daha önce Cumhur ittifakını canı gönülden desteklediğini aktaran İmdat Ersinkot, yaşanan ekonomik sıkıntıların ve işsizlikten dolayı artık Millet İttifakını destekleyeceğini belirtti.  İmdat Ersinkot, “Hepsi birbirinden beter. Hepsi kendi çıkarını düşünüyor. CHP bir şeyler yapmaya çalışıyor, biz onları da denemek isteriz. Onlarda bir dönem bizi yönetsin. Biz artık Ak Parti’ye oy vermeyeceğiz Bu saatten sonra bizim için Ak Parti bitti. Daha önce ailece oy veriyorduk ama artık oy vermeyeceğiz. Çünkü işsizliğe çare bulamadılar. Ekonomiye bir şey yapamadılar. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

HALK ADAMI İSTİYORUZ!

Türkiye’yi bu ekonomik sıkıntılardan sadece halkın adamı olmaya çalışan bir kişinin çıkarabileceğini düşündüğünü kaydeden Hüseyin Çelik ise “Siyasetçilerin çoğu kendi çıkarı menfaatti doğrulusunda hareket ediyor. Eğer halkın, devletin çıkarını gözetleyen biri olursa sonuna kadar destek vereceğiz. Ama şuanda öyle biri görünmüyor” diye konuştu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim