Urfalılar "Vali sayesinde şampiyon olduk!"

TAKİP ET

Önceki gün play-off finalinde Bucaspor 1928'i 3-0 yenen Şanlıurfaspor, TFF 1.Lig'e yükselmesi kentte coşkulu bir sevince neden oldu. Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, şampiyonluğu mimarı olarak Vali Salih Ayhan'ı gördüklerini söyledi.

Urfalılar şampiyonluğun mimarı olarak gördüğü Vali Ayhan’a teşekkür etti

TFF 2.Lig Beyaz Grupta ligi ikinci sırada tamamlayan Şanlıurfaspor, hayal ettiği 1.Lige çıkmak için play-off mücadelesine girdi. Yarı finalden başlayan sarı yeşilli ekip ilk olarak Erzincanspor’u eledi ve son olarak finalde İzmir temsilcisi Bucaspor 1928’i 3-0 gibi net bir skorla yenerek şampiyon oldu ve yıllar sonra Şanlıurfaspor 1.Lig’e yükselme başarısı gösterdi.

Şanlıurfaspor’un 1.Lige yükselmesinin mimarı olarak Vali Salih Ayhan’ı gören vatandaşlar, emeklerinden dolayı teşekkür etti. Vatandaşlar, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de emeklerinin çok olduğunu söyledi. Özellikle final maçı için belediyelerin 80 otobüs hazırlamasını takdire şayan olduğunu ifade ettiler.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşların şampiyonluk hakkında ortak fikir ise birlik olunması halinde Şanlıurfaspor’un Süper Lig’e yükseleceği ifade edildi.

“TEZAHÜRAT ATTIM O YÜZDEN SESİM KISILDI”

"Şanlıurfaspor'un maçını izlemeye gittim, atmosfer gerçekten muazzamdı. Şanlıurfaspor'u ve Şanlıurfaspor'a emek veren herkesi canı gönülden tebrik ediyorum” diyen Muhammed Mustafa Demir, sahada yaşanan arbedenin çok önemli olmadığını söyledi.

“Stadyumda bağıra bağıra tezahürat attım o yüzden sesim kısıldı” diyerek sözlerini sürdüren Demir, “Ne yazık ki Urfalılar orada kısa süreli bir tartışma yaşattı. Tabii o güzel bir görüntü değildi ama olsun yine de hak ettiğimizi kazandık. Bizim burada Şanlıurfaspor'u konuşmamız gerekirken ne yazık ki bu olumsuzluklarla da karşılaşabiliyoruz. Ama bu konuda Urfaspor'a destek veren başta sayın Valimiz Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve Şanlıurfaspor derneklerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

VALİMİZ 10 BİN BİLET AYIRDI!

"Öncelikli olarak siyasetçilerimizin Şanlıurfaspor'umuza destek vermeleri gerekiyor. Şu an 1 Lig’e çıktık her taraftan destek mesajları yağıyor” diyen Mehmet Karayılan ise “Daha önce birinciliğe falan çıkamadık neden siyasetçilerimizden böyle mesajlar gelmiyordu belki de onlar bize destek olsaydı bugün çoktan Urfa 1 lige de Süper lige de çıkmış olacaktı. Urfalıların orada biraz sıkıntı yaşamaları, tamamen kültüre bağlıyorum. Okuma seviyelerine bakıyorum buradan başka bir ile gidiyorsunuz ve orada tartışma yaratıyorsunuz. Bu çok da etik olmayan bir davranış, özellikle bastırarak söylüyorum daha önce de Bucaspora gitmiştim taraftarlarını biliyorum tartışma çıkaracak ya da tartışma yaratacak insanlar değiller. Orada bizim insanlarımızın tartışma çıkarması kupa için birbirlerine azarlaması veya o görüntülerin paylaşılması ne yazık ki Şanlıurfa’yı yerin dibine sokuyor. Diliyoruz ki bu görüntüleri görmeyelim fakat daha çok göreceğiz gibime geliyor. Yanlış değilsem valiliğimiz tarafından 10.000 kişiye bilet alındı tabii bu çok güzel bir şey bunun daha çok güzel olmasını diliyoruz. Daha fazla otobüs çıkarmasını ve oraya Şanlıurfaspor severlerini taşımasını istiyoruz. Ben Birecik ilçesinde oturuyorum Birecik ilçesinden Şanlıurfaspor'u destekleyen insanlar tabii ki de var maalesef bizim ilçede servis çıkmadı. Bu durum bizi rahatsız etti, oradan da otobüs çıkarsalardı çok daha mutlu olurduk” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFASPOR HAKKIYLA KUPAYI ALDI

Kadir Işık, "Çok şükür 1 Lig’e yükseldik bu durum bizi çok memnun etti. Valimiz ilk geldiği gün bize söz verdi. Şanlıurfaspor'u hak ettiği yere taşıyacağım dedi ve gerçekten Şanlıurfa'ya hak ettiği yere doğru gidiyor. Şanlıurfa valimizi buradan göndermeyeceğiz. Şanlıurfaspor hak ettiği seviyeye gelene kadar Şanlıurfa valimizin sonuna kadar destekçisi olacağız. Yani bu vali daha önce Sivas'a da yaptı bu kez Şanlıurfaspor'u da destekledi. Şanlıurfaspor'un da yükseleceğini ve hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Biz kendi imkanlarımızla Konya'ya gidemezdik fakat Şanlıurfa valiliğimizce belediyelerimizce otobüsler tutuldu ve futbolseverler oraya taşındı, oraya gittiğimizde sonuna kadar desteğimizi gösterdik ve Şanlıurfaspor hakkıyla kupayı alarak döndü bunun için de hem belediye başkanlarına hem de sayın valimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VALİ AYHAN İLK GÜNDEN BERİ TAKIMI DESTEKLİYOR

Vali Salih Ayhan’ın Şanlıurfaspor’u geldiği günden beri desteklediğini söyleyen Reşit Karakurda, Vali Ayhan Şanlıurfaspor’u hak ettiği yer taşıyacak.

Karakurtda, "Ben daha önce İstanbul’daydım Şanlıurfaspor'u desteklemek için Urfa'ya geldim. Gerçekten şehrin takımın kazanması çok gurur verici, inşallah daha üst lidere de çıkarmayı başarırız. Şanlıurfa Valisi geldiği ilk günden beri spora destek verdiğini söylemişti. Şanlıurfaspor'u da hak ettiği yere taşıyacağını söyledi ve gerçekten hak ettiği yere taşıdı. Şanlıurfaspor'un Vali Salih Ayhan’la birlikte daha çok güzel yerlere geleceğini düşünüyorum Bu konuda sayın valimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

“SEN O KUPAYI ALACAK KADAR HAK ETTİN Mİ EMİN YETİM?”

Konya’da kupa töreninde yaşanan kısa süreli arbede için eski kulüp başkanı Emin Yetim’e tepki gösteren Salih Akkepek ise, “sen o kupayı alacak kadar hak ettin mi Emin Yetim? Sen Şanlıurfa’yı yarı yolda bıraktın” diyerek tepki gösterdi.

Akkepek, "Bu Urfaspor 100 senelerden beridir var Urfaspor'un emsalleri Süper Lig’e çıktılar 1.Lige çıktılar. Şimdi bugün şampiyon oldu Urfa'nın gururdur. Bu gururun yanında Urfa halkı bir de bunu unutmasın bizim bir güzel valimiz var, valimiz sayesinde kaç seneden sonra 1. Lige çıkabildik. Konya gibi bir yere valimiz tarafından 80 tane otobüs Konya'ya gönderiliyor masrafların hepsini karşılıyor. Çocuklar alnının teriyle kupayı aldılar, sahanın orta yerinden bizim Urfalı Emin Yetim gidip o kupayı futbolcunun elinden alan bir adam, sen o kupayı alacak kadar hak ettin mi Emin Yetim? Sen Şanlıurfa’yı yarı yolda bıraktın yetmemiş gibi arkadaşın da dedi ki bırak Allah'tan Urfa Valisi spora el koydu, ben buradan Urfa halkının namına valimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

play-off finali Bucaspor 1928’i 3-0 yenen Şanlıurfaspor Vali Salih Ayhan coşkulu bir sevinç coşkulu bir sevinç