Urfalıları, alışkanlıklarından yasak vazgeçirdi

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle sürekli vatandaşların evden çıkmamaları konusunda uyarılar yapılmasına rağmen, Şanlıurfalılar bahar havasından ve alışkanlıklarından vazgeçmiyordu. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi, vatandaşları sokağa çıkma alışkanlıklarından vazgeçirdi.

Koronavirüs salgınının yayılmasının engellenmesi için vatandaşların evde kalmaları ve sosyal temastan kaçınmaları konusunda sürekli uyarılar yapılırken, bu uyarılar gerektiği kadar dikkate alınmıyordu. Çalışmak zorunda olan vatandaşların yanı sıra bahar havasında gezmek için çıkanların sayısı da fazla olması tehdit oluşturuyordu. Bu nedenle Şanlıurfa da dahil olmak üzere 31 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 



Vatandaşlar caddelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyordu

Salgından korunmak için sağlık uzmanları tarafından sürekli temastan kaçınmaları ve evden çıkmamaları konusunda vatandaşlara uyarılar yapılırken, bu uyarılar çoğu kez dikkate alınmıyordu. Bu nedenle tüm bölgelerde olduğu gibi Şanlıurfa’nın birçok caddesinde de yoğunluk oluşuyordu. Bu durum ise salgının kolay bir şekilde yayılmasını tetikliyordu.

 



Şanlıurfalılar yasakla bahar havasından vazgeçti

Bahar havasından vazgeçmeyen ve dışarıda gezmek isteyen Şanlıurfalıları, sokağa çıkma yasağı durdurdu. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 31 kentte sokağa çıkma yasağının uygulanmasıyla vatandaşlar caddelere çıkamadı. Vatandaşlar sokağa çıkma alışkanlığından uygulanan yasakla vazgeçerken, Şanlıurfa’nın caddeleri de ilk kez bu kadar sessiz olarak görüldü.





Urfa Değişim

urfalıları alışkanlıklarından yasak vazgeçirdi Şanlıurfalılar yasakla bahar havasından vazgeçti vatandaşlar caddelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyordu koronavirüs salgınının yayılmasının engellenmesi bahar havasında gezmek için çıkanların