Urfalıların bakanlık hayali suya düştü!

TAKİP ET

Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip kentlerinden biri olan Şanlıurfa, kabine toplantısında kendisinden bir bürokratı ve siyasetçiyi bulamadı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, kabinede bir Urfalının olmasını isterdik diyerek tepki gösterdi.

Kabine toplantısında Urfalı bir siyasetçinin ve bürokratın olmaması vatandaşların hayal kırıklığına uğrattı. Ak Parti’ye her seçimde yüzde 50’nin üzerinde destek veren Şanlıurfa geçtiğimiz dönemlerde kendilerine ayrılan bakanlık koltuğunu yeni kabine sonrası kaybetti. Yapılan kabine toplantısı hakkında gazetemize konuşan vatandaşlar, Şanlıurfa’nın bir ismin kabinede olması gerektiğini vurguladı.

Hem milletvekili hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Şanlıurfa’dan Ak Parti’ye büyük destek çıktı. Ancak kabinede hiçbir Urfalıya yer verilmedi. Kabinede Urfa’nın olmamasına vatandaşlar tepki göstererek yeni bakanların çalışması gerektiğini söylediler.

“BİZLERİ ÜZDÜ”

Her seçimde Şanlıurfa’nın Ak Parti’ye büyük destek verdiğini belirten Abdullah Bozkurt, yeni kabinede en az bir bakanın Urfalı olmasını beklediğini ifade etti.

Abdullah Bozkurt yeni kabine hakkında şu sözleri kullandı: “Şanlıurfa Ak Parti’de 8 vekil çıkardı. İnsanların çoğu oyunu Ak Parti’den yana kullandı. Bakanlığın verilmemesi bizleri üzdü. Niye Urfa bağımsız bir yer mi? Urfa’nın birçok sorunu var en azından buradan bir bakanın kabinede yer alması gerekiyor. Fakat dün gece gördü ki bu kentten kimse kabineye giremedi. Yine yeni seçilen kabinenin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını istiyorum.”

“ÇOK SORUN VAR KEŞKE BİR BAKANIMIZ OLSA”

Şanlıurfa’da hayatın her alanında ciddi sorunlar ile boğuştuğunu söyleyen Halil Aslan bir bakanın Urfalı olması gerektiğini ifade etti.

Halil Aslan, ”Her şeyin en iyisini Cumhurbaşkanımız bilir. Fakat gönül isterdi ki Urfa’dan bir ismin kabinede yer almasıydı. Urfa’nın çok sorunu var en azından bizlere bir ayrıcalık tanınması gerektiğini düşünüyorum. Eğitim, sağlık, istihdam gibi temel sorunların çözüme ulaşması için bizleri kabinede temsil edecek bir bakanımızın olmasını istiyorduk yani. Urfa’nın Milletvekillilerin bir şey yaptığı yok zaten. Urfa’nın yarısı işsiz bizler işsiziz şu anda” diye konuştu.

“ŞEHİR FARK ETMEZ ÇALIŞAN HERKES URFALI ZATEN”

Yeni Kabinde kimin nereli olduğunun bir anlamı olmadığını söyleyen Abdullah Kermil, “önemli olan ülkenin ve vatandaşın ihtiyaçlarını koşulsuz şartsız sağlayacak bakanların olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Kermil, “Önemli olan Urfalı bakanının olup olmaması değil. Önemli olan ülkeyi daha güzel yerlere taşıyacak bakanların bizleri kabinede temsil etmesi bizlerin sorunlarımızın kökünü kazıması. Ehliyet ve liyakat dolu insanların bizleri kabinede temsil etmesidir. Yoksa kabinenin hepsi Urfalı olsa ne olmasa ne önemli olan dediğim gibi ülkeyi güzel bir şekilde kalkındırmaya çalışan bakanlarımızın olması. İşsizlik, ekonomi istihdam sağlık gibi alanlarda ciddi sorunlarımız var onlara el atacak bakanların olması gerekiyor. Yoksa bakanların nereli olduğu değil ne kadar iş yapabileceğidir” şeklinde konuştu.

“MUTLU OLURDUK AMA OLAMADIK”

Yeni Kabinde Urfalı bir ismin olmasını istediğini söyleyen Selahattin Kabaş, “Yeni kabineden beklentilerimiz büyük halkın istekleri var. Halkı yaşam koşuların iyileştirilmesini istiyor. Halk daha rahat nefes almak istiyor. Halk hayat şartlarının iyileşmesini istiyor. Kabinede olan kişilerin yarınlarımız için gelecek vadeden isimler ama gönül isterdi ki Urfa’dan birilerinin kabinede yer almasıdır. Bizleri ve sorunlarımızı yakından takip etmesi bizim sorunlarımızı bizzat Cumhurbaşkanına ulaştırmaya çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Şanlıurfa kabine toplantısı