Urfalıların beklediği karar çıktı! Şanlıurfa listeye dahil edildi

TAKİP ET

Bütün Şanlıurfalıların dört gözle beklediği kararı bakan Mehmet Nuri Ersoy açıkladı. Bakan Ersoy,Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin Şanlıurfa'da 25 Mayıs ve 2 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 2024 yılı takviminde Şanlıurfa’nın da yer alacağını söyledi.

Şanlıurfa tarihi dokusuyla, yemek kültürüyle, geçmişten günümüze yaşatılan gelenek ve görenekleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi olmaya devam ediyor. 2023 Türkiye Kültür Yolu Festivallerinden Şanlıurfa listeye dahil edilmemişti. Fakat 2024 Kültür Yolu festivallerine tekrar dahil edildi. 

Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen festivaller, Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenlenecek olan festivalde zengin tarihi kültürel mirasıyla ön plana çıkan illeri tanıtmayı amaçlıyor.

Şanlıurfa, eşişiz müziğiyle geçtiğimiz aylarda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girdi. Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe 2018 yılında UNESCO dünya mirası kabul edilmişti.2019 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte her geçen yıl Göbeklitepe'nin ziyaretçi sayıları artıyor. Kümbet evleriyle her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Harran Antik Kenti 2000 yılında UNESCO'nun geçici listesine girmişti.

Şanlıurfa bu eşsiz tarihi güzellikleriyle 25 Mayıs ve 2 Haziran 2024 tarihleri arasında yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.

şanlıurfa urfahberleri Kültür Yolu Festivalleri