Üst geçit mi? Reklam alanı mı?

TAKİP ET

Atatürk Bulvarı ve İpekyol güzergâhında bulunan üst geçitler vatandaşlar tarafından tercih edilmiyor Üst geçitler genelde reklam tanıtım alanı olarak hizmet verdiği görülüyor.

Mehmet Küçük / Trafik yoğunluğunun sık olduğu alanlarda bulunan üst geçitlerin kullanılmaması olası kaza risklerini de beraberinde getiriyor. Mevcut üst geçitler ise billboard reklam tabelaları şeklinde kullanılıyor.

Trafik kazası riskinin yüksek olduğu alanlarda bulunan üst geçitlerin yerine birçok vatandaşın yol güzergâhlarını kullandıklarını söyleyen çevre esnafları konu hakkında güvenlik önlemlerinin alınması konusunda yetkilileri göreve davet ettiler.

Bazı üst geçitlerde yürüyen merdivenlerin bulunduğuna dikkat çeken esnaflar, buna rağmen vatandaşların üst geçitleri tercih etmediklerini söylediler. Trafik kazası risk bölgesi olarak bilinen yolların yaya geçidi olarak kullanıldığını belirten esnaflar bu konuda hiçbir güvenli önleminin alınmadığının altını çizdiler.

Vatandaşların trafik akışını tehlikeye koyduğunu belirten esnaflar; “Şanlıurfa genelinde özellikle trafik akışının oldukça sık olduğu yol güzergâhlarında bulunan üst geçitlere vatandaşlar ilgi göstermiyor. Kolay ulaşım yolunu tercih eden vatandaşlar, aynı zamanda trafik akışını da tehlikeye koyuyor.

Trafik akışının yoğun olduğu yollarda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, sürücüleri zor durumda bırakıyorlar. Bu konuda vatandaşlara yönelik yol güzergâhlarında üst geçitlerin kullanımı konusunda uyarı tabelalarının olması gerekiyor” dediler.

Üst geçitler reklam amaçlı kullanılıyor

Mevcut üst geçitlerin reklam alanı şeklinde kullanıldığını söyleyen esnaflar, belediyelerin bu alanları tanıtımlarına yönelik billboardlar şeklinde kullandıklarını belirttiler. Esnaflar; “Özellikle karşıdan karşıya geçmek için oluşturulan üst geçitler, belediyeler tarafından amaçları dışında kullanılıyor.

Belediyeler bu alanlarda yapmış oldukları çalışmaların reklamlarını yaparak üst geçitleri billboard tabelaları gibi kullanıyorlar. Vatandaşlar ise karşıdan karşıya geçmek için bu alanlardan daha çok tehlike arz eden yolları tercih ediyorlar. Yetkililerin bu konuda gerekli önlemleri almaları şart”