Üst geçit yine engel oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bulunan üst geçitlerin düşük seviyede olması sürekli yüksek araçlara engel olurken, bu kez askeri yüklü araç yaya üst geçidine takıldı.

Diğer illerde yaya üst geçitleri engelli ve yaşlıların da erişimine uygun modern bir şekilde yapılırken, Şanlıurfa'da bulunan üst geçitler ise demir parçasından öteye geçemiyor. Demir şeklinde yapılan üst geçitleri engelliler de yaşlılar da kullanamıyor. Üst geçitlerin modern bir şekilde yapılmaması sorunlar oluştururken, bunun yanı sıra ölçüsüz ve plansız yapılan yaya üst geçitleri de sürekli yüksek araçların geçişine engel oluyor.

Araçlar, genel olarak köprülerin belirlenmiş ölçülerine göre yük alırken, kentte bulunan bazı köprülere takılması, söz konusu köprü ve üst geçitlerin plansız bir şekilde yapıldığını gösteriyor.

Bu kez askeri araç takıldı

Şanlıurfa-Suriye sınırında askeri hareketlilik artarken, askeri araçlar da Şanlıurfa'dan sınıra gönderildi. Ancak sınıra sevkiyat yapan askeri araç, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde bulunan üst geçide takıldı. Araç yaya üst geçidinden geçirilmeye çalışılırken, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda uzun süre trafik tıkanıklığına neden oldu.

'Teknik elemanın köprüyle birlikte resmini çekmek lazım'

Vatandaşlar üst geçidin plansız yapıldığına tepki gösterirken, sosyal medyadan durumu yorumlayan bir vatandaşın paylaşımı da dikkat çekti. Konuya tepki gösteren sosyal medya kullanıcısı, "Tugayın önündeki alçak yapılmış üst geçidin altından yüklü askeri araçlar geçemiyor. Gel vazihe bu pirinci ayıkla... Köprüye kot veren sayın teknik elemanı bulup köprüyle beraber resmini çekmek lazım. 50 santimetre yüksek yapmana kim engel oldu mübarek adam... Ayrıca 4.20 santimetre yapıp üstüne niye 4.50 santimetre yazdın? Yoldan ana su borusu geçtiğinden asfaltı daha aşağı yapamadık diye bir mazeret söylemişlerdi. Peki köprüyü yapmadan önce oradan su borusunun geçtiğini bilmiyor muydunuz? Bunun sökülüp yükseltilmesi durumunda maliyeti kim karşılayacak? Belediye, yani halkın kesesinden mi çıkacak?" ifadelerini kullandı.

 

Üst geçit yine engel oldu bu kez askeri araç takıldı eknik elemanın köprüyle birlikte resmini çekmek lazım Üst geçitlerin modern bir şekilde yapılmaması