Ustalar, Kursiyerlerle buluştu

TAKİP ET

Haliliye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Haydarlı, Şanlıurfa'da eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle, vatandaşların yüzme gibi dinlendirici kursları daha fazla talep ettiklerini söyledi.

Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kursiyerlerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve yeni nesillere tecrübelerinin aktarılmasına yönelik Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor teması ile bilgi ve becerileriyle öne çıkan zanaatkar, yönetici, iş insanı ve sanatçılar kursiyerlerle buluşmaya devam ediyor.







'1 Temmuz'dan itibaren yüzme kurslarımız başlıyor'

Usta öğreticilerin ve kursiyerlerin buluştuğu programda gazetemize açıklamalarda bulunan Haliliye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Haydarlı, "Halk eğitim merkezi olarak özellikle yaz ayının gelmesi ile birlikte eğitim-öğretim yılı boyunca ders çalışan çocuklarımız, dinlenme amacıyla yüzme gibi kursları daha çok tercih ediyor. Bu nedenle biz de bu kursların sayısını artırdık ve daha fazla çeşitlendirdik. Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde, GAP Vadisi'ndeki havuzlarda yüzme kursları 1 Temmuz itibariyle başlayacaktır. Orada usta öğretici görevlendiriyoruz. Gençlerimizi bir an önce gelip orada usta öğreticilerimizin vereceği bilgiler doğrultusunda yüzmeyi öğrenip bundan sonraki yaşamlarını o şekilde devam etmelerini istiyoruz. Yüzme, özellikle eğitim-öğretim döneminde yorulan çocuklar için çok çok faydalı olacaktır. Değerli velilerimizden muhakkak şartları, sağlık durumu uygun olan çocuklarını yüzme kurslarına getirmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.







'Gençlerimiz sokakta heba olmasın'

"Bizim halk eğitim merkezlerimizde beşikten mezara öğrenim olduğundan dolayı ara vermeden eğitimlerimize devam ediyoruz." diyen Ömer Haydarlı, "Bunun yanı sıra yazın gelmesi ile birlikte kurs sayımızı hem çeşitlendiriyor hem de arttırıyoruz. Amacımız hiçbir çocuğumuz hiçbir gencimiz sokakta kalmasın, heba olmasın. Yaşlı ve yetişkinlerimiz de evde yalnız kalmasın diye onları da düşünerek onlar için de uygun olan kurslar açıyoruz. Gençlere ve çocuklara yönelik yüzme, basketbol, voleybol, futbol, hentbol kursları açarken; yaşlılara, kadınlara, yetişkin erkeklere yönelik el sanatları, resim, müzik, Hüsnü Hat gibi kursları açıyoruz. Bizim bir tek hedefimiz diyoruz ki hiç kimse evinde boş oturmasın. Muhakkak Halk Eğitim Merkezlerine gelsin, yeteneği, arzusu neye varsa ona başvursun." şeklinde konuştu.  







'Kurslara gelen çocuklar, okulda da başarılı oluyorlar'

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Haydarlı, "3 bin 300 modül kursumuz var. 3 bin 300 modül kursumuzdan kendilerine yeterli sayıda talep olması halinde istediği kursları açarak usta öğretici görevlendireceğiz. Ayrıca velilerimize şunu tavsiye ediyoruz, Halk Eğitim Merkezinin herhangi bir kursuna katılan bir çocuk, eğitim derecesi okul açıldığında kendini gösteriyor, belli ediyor. Çünkü usta öğreticilerin herhangi bir alanda öğrettiği metot, onları şekillendiriyor ve bu şekillendirme ile beraber uygulamalı olduğundan dolayı okula başladığında sorumluluk alma ve verilen görevi yerine getirmede daha bir titizlik ve hassasiyet içerisinde davranıyor. Bundan dolayı Halk Eğitiminin herhangi bir kursuna katılan bir çocuk, bir öğrenci okula başladığında bir adım önde oluyor. Çünkü daha çok önem veriyor, daha duygusal, daha hassas oluyor. Verilen görevlerin sorumluluğunun farkına varıyor. Bundan dolayı da velilerimizden ricamız, çocuklarını yaz döneminde halk eğitimlerde açılan kurslardan sağlığına ve yapısına uygun ve çocuğun kendisinin arzuladığı bir kursumuza kaydettirmeleridir." ifadelerini kullandı.



ustalar kursiyerlerle buluştu haliliye halk eğitim merkezi Şanlıurfada eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle usta öğreticilerin ve kursiyerlerin buluştuğu programda recep tayyip erdoğan kültür merkezi