Uygulama bugün başlıyor! İşte yeni yılda yürürlüğe giren düzenlemeler...

TAKİP ET

Vatandaşların güvenliği ve sosyal hayatta eğlendikleri zaman mağdur olmamaları için konut kiraları, restoranlarda fiyat listesi ve yolcu taşımacılığına varana kadar birçok alanda değişikliğe ve bugün itibariye zorunlu hale geldi. İşte yeni düzenlemeler…

Yeni yılın ilk gününden itibaren bazı yeni düzenlemeler de hayata geçti. Artık restoran, lokanta ve kafelerde kapı önlerine fiyat listesi konulacak. Günlük kiralar evler için belge almak zorunlu hale geldi, Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde yeni dönem başladı.

RESTORANLAR FİYATLAR ZORUNLU OLDU

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yiyecek-içecek hizmeti sunan işyerlerinin tarife ve fiyat listelerine yeni düzenlemeler getirdi. Artık restoran, lokanta ve kafeler ve yiyecek-içecek hizmeti sunulan diğer işletmeler artık fiyat tarifesini işyerinin giriş kapısının önüne koymak zorunda. Liste ayrıca masaların üzerinde de yer alacak.

Bu şekilde vatandaşların mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

GÜNLÜK EV KİRALAMADA YENİ DÖNEM

Kayıt dışılığın önlenmesini amaçlayan düzenlemeler uyarınca, turistik kiralık mülklerin sözleşme imzalamadan önce lisans alması gerekiyor. İzinsiz olarak bu amaçla ev kiralayanlara, kiralanan ev başına 100 bin lira idari para cezası verilecek.

Lisansınızı aldıktan sonra 15 günlük çalışma süreniz olacaktır.

Bu sürenin bitiminden sonra izinsiz kiralamaya devam edenlere ise 500 bin lira idari para cezası verilecek

OTOBÜSLERE ARAÇ TAKİP CİHAZI ZORUNLULUĞU

Yolcu taşımacılığında da yolcuların güvenliği için yeni kararlar alındı. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere araç takip cihazı takma şartı getirildi.

Taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde "Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi"ne elektronik ortamda iletilecek.

YURT DIŞI TELEFON KAYDI DÜZENLEMESİ

Yurt dışından ithal edilen ya da yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için hayata geçti.

Cep telefonu IMEI numaraları kayıt işlemleri, ithalatçı ya da imalatçı için tahsis edilen hesap ile gerçekleştirilecek. Yetkisiz hesaplar IMEI kaydı yapamayacak.

yeni yıl düzenleme