'Uzman eksiklikleri acilen giderilmeli'

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Harran Üniversitesi Hastanesi'ndeki uzman eksikliğini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

Yazılı soru önergesinin içeriğine dair açıklamalarda bulunan Aziz Aydınlık, “Şanlıurfa’nın sağlık hizmetleri noktasında Türkiye genelinde çok gerilerde olduğunu görüyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalar da bunu destekliyor çünkü çevre illere çok fazla hasta sevki gerçekleştiriyoruz. Uzman eksikliğimiz olmasa, yeterli donanıma sahip olsak elbette bu sevkler gerçekleşmez ve vatandaşımız kendi memleketinde tedavisini olur” dedi.



“ÇARESİZLİKTEN GÖZYAŞI DÖKEN ANNE BABALAR VAR”

Çocuk metabolizma doktoru olmadığını hatırlatan Aydınlık, “çaresizlikten gözyaşı döken anne babalar var. Bakın, bir baba telefon etti; evladının metabolizma hastası olduğunu, Urfa’da tedavi olamadığı için sürekli tedavi için şehir dışına çıktığını, asgari ücretle çalıştığını ve dayanacak gücü kalmadığını söyledi. Şimdi bu babanın yerine koyun kendinizi. Evladınız gözleriniz önünde eriyor ve imkânınız yok. Ne yapacaksınız, kahrolur insan. Bu siyaset değildir, bu Şanlıurfa’nın gerçeğidir maalesef ki insanlarımızı yaşatmak için yeterli donanıma sahip değiliz” diyerek sözlerine devam etti.



“BİLDİĞİM BÜTÜN UZMAN EKSİKLİKLERİNİ FUAT OKTAY’A İLETTİM”

Yazılı soru önergesine uzman eksiklerini tek tek yazdığını hatırlatan Aydınlık, “Harran Üniversitesi Hastanesi’nde benim bildiğim bütün uzman eksikliklerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergemiz aracılığıyla ilettim. Gelecek cevabı ve atılacak adımları dikkatle takip edeceğim. Şanlıurfa artık sağlık hizmetleri noktasında bir eksiklik yaşamamalı, Şanlıurfalı artık tedavi için çevre illere gitmemeli, 2 milyonu aşkın nüfusa sahip bir şehirde hayati önem taşıyan alanlarda eksiklik yaşanması kabul edilemez” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Uzman Eksiklikleri;

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında

1 İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları,

1 Kardiyoloji,

1 Neonatoloji,

1 Metabolizma Hastalıkları,

1 Endokrin,

1 Yoğun Bakım

İç Hastalıkları Anabilim Dalında

1 Tıbbi Onkoloji,

1 Hematoloji,

1 Romatoloji,

1 Nefroloji

 Diğer dallarda

1 Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi,

1 Tıbbi Patoloji,

1 Nükleer Tıp,

1 Göğüs Cerrahisi,

1 Göz Hastalıkları,

1 Kalp Damar Cerrahisi,

1 Deri ve Zührevi Hastalıklar,

1 Göğüs Hastalıkları,

1 Pediatrik Gastroenteroloji

1 Radyasyon Onkoloğu

 

Ünite Eksiklikleri;


    Girişimsel Radyoloji Ünitesi

    Radyoterapi Ünitesi


İmmünoloji ve alerji hastalıkları chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık harran Üniversitesi hastanesi cumhurbaşkanı yardımcısı fuat oktay